Rijeka: Festival plivanja za osobe s invaliditetom

“Nastupom na festivalu Vidraši su potvrdili napredak u tehnici, motoričkim sposobnostima, mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim stječu iskustvo te želju za daljnjim uspjesima", rekla je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra

 

Plivački klub Forca iz Rijeke na bazenima Kantrida organizirao je Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju - Festival plivanja za osobe s invaliditetom. Na Festivalu plivanja nastupilo je 90 plivača s invaliditetom iz 15 plivačkih klubova iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Natjecanje se održalo u dva dijela - jutarnjem od 11 do 13 sati i poslijepodne od 15 do 17 sati. Od varaždinskih Vidri nastupili su Andrej Marjanović na 50 m leđno, Karlo Dvorski na 50 m leđno i prsno, Nikola Kosec 50 m leđno, leptir, 100 m slobodno, i 50 m slobodno.

Najuspješniji Vidraši biliNikola Harmicar, Teo Škvorc i Maja Posinjak. Nikola Harmicar koji je plivao tri discipline - 50 metara leđno, 100 metara leđno i 100 metara slobodno - te je na svima briljirao i zauzeo prva mjesta u juniorskoj kategoriji. Vidraš Teo Škvorc, kao najmlađi plivač na festivalu, u natjecateljski svijet zakoračio je osvojivši tri prva mjesta, a Maja Posinjak isplivala je kao treća juniorka na 50 m prsno.

"Iako nas je dočekala kiša koja je lijeva kao iz kabla tijekom jutarnjeg dijela natjecanja vladala je izuzetno pozitivna i motivirajuća atmosfera zahvaljujući ljubaznosti i toplini djelatnika bazena, trenera i sudaca", rekla je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra.

“Nastupom na festivalu Vidraši su potvrdili napredak u tehnici, motoričkim sposobnostima, mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim stječu iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom.  Karlo Dvorski i Andrej Marjanović primjer su kada volja za uspjehom bude jača od svih strahova. Posebno smo ponosni na Nikolu Harmicara i Tea Škvorca,koji je usprkos dijagnozi, bolest staklenih kostiju, potvrdio kako su volja i sportski duh jači od fizičkih barijera."

Božica Ravlić