Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu i supersprint za Kup Hrvatske

"Natjecanje je prošlo u veselom ozračju gdje su natjecatelji bili bodreni od strane publike, ali i međusobno te se nadamo da je ovo početak jedne manifestacije koja bi se slijedećih godina mogla širiti te sport osoba sa invaliditetom izvaditi iz dvorana i zatvorenih sportskih borilišta i učiniti onim što jest atraktivan i zanimljiv za gledanje kao i za navijanje", izjavio je dr.med. Pavao Vlahek

Uz uporno sunce i visoke temperature zraka, održane su utrke za Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu i supersprint za Kup Hrvatske na varaždinskom Aquacityu u organizaciji TK042, održan je 3. Triatlon Varaždin.

Natjecanje se održalo u tri discipline: aquatlon za one najmlađe, supersprint triatlon za koji su se uz licencirane triatlonce mogli prijaviti i rekreativci, te glavna utrka u sprint triatlonu. Uz to su održane utrke za osobe s invaliditetom handcycle i paralelni slalom.
Na handcycle utrci nastupilo je četvero natjecatelja koji su vozili 6,8 km. Prvi je u cilj stigao Denis Makovec, ispred Josipa Rogulje, Dejana Nišandžića i Dragana Tomšića, koji su uz handcycle sudjelovli i u paralelnom slalomu u kolicima. Između devetoro natjecatelja u paralelnom slalomu u kolicima (slalom u dužini cca 250 m), ponovo je pobijedio Denis Makovec,  na drugom mjestu je Mladen Zadravec, a na trećem Dejan Domitrović. U ovom natjecanju sudjelovali su još Josip Rogulja, Dejan Nišandžić, Matija Tenšić, Josip Šobak, Albert Jurković i Dragan Tomšić.
Natjecatelji nisu bili klasificirani prema funkcionalnim sposobnostima te je natjecanje prošlo u revijalnom tonu uz makismalno zalaganje svakog od njih, što se posebno moglo vidjeti u početku utrke kada se prvih nekoliko stotina metara brzine dosizale 40 km/h, a pogotovu na paralelnom slalom gdje su gledatelji mogli vidjeti manevarske sposobnosti na 2 velika i 2 mala kotača.
- Natjecanje je prošlo u veselom ozračju gdje su natjecatelji bili bodreni od strane publike, ali i međusobno te se nadamo da je ovo početak jedne manifestacije koja bi se slijedećih godina mogla  širiti te sport osoba sa invaliditetom izvaditi iz dvorana i zatvorenih sportskih borilišta i učiniti  onim što jest atraktivan i zanimljiv za gledanje kao i za navijanje – izjavio je dr.med. Pavao Vlahek.

B. Ravlić