Hrvatski paraolimpijski odbor: Sportaši s invaliditetom krenuli s realizacijom 'Projekta Tokio'

Na širem popisu kandidata za Tokio u ovom trenutku nalazi se pedesetak sportaša iz šest sportova čiji će rad biti financiran u skladu s pravilnicima HPO-a

 

Na prošlotjednoj sjednici članovi Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora donijeli su odluku o početku realizacije 'Projekta Tokio'. Naime, s 1. listopadom otpočele su pripreme za nastup na 16. Ljetnim paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

S početkom realizacije ovog projekta svi paraolimpijci koji su nastupili u Rio de Janeru svrstani su u nekoliko kategorija, ovisno o njihovim rezultatima, te će s njima biti potpisani ugovori za njihove stipendije i stručni rad njihovih trenera do kraja 2016. godine.

Na širem popisu kandidata za Tokio u ovom trenutku nalazi se pedesetak sportaša iz šest sportova čiji će rad biti financiran u skladu s pravilnicima HPO-a. Članovi Izvršnog odbora ocijenili su, također, osvajanjem dvije zlatne, dvije srebrne i jedne brončane medalje u Riju kao nastup iznad svih očekivanja, a uz malo više sportske sreče taj broj je mogao biti i za još poneku medalju veći.

U sklopu priprema za 2017. usvojen je i program javnih potreba za nastavak kvalitetnog rada krovne organizacie sportaša s invaliditetom Hrvatske.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti