Požega: Trijumf Boćarskog kluba Pulac na Kupu Hrvatske za boćare s invaliditetom

BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO je nakon godinu dana vlasništva predao prijelazni pehar BK Pulac Rijeka. Po bodovnom kriteriju su bili izjednačeni s BK Istrijana, no odlukom predsjednika kluba Istrijana Davora Komara, prijelazni pehar je uručen boćarskom klubu iz Rijeke

 

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Tomislava Pirca u Požegi održan je Kup Hrvatske za boćare s invaliditetom.

Domaćin turnira bio je BK Nada Požega koji je ujedno proslavio 10-godišnjicu postojanja i rada kluba.

Sudjelovalo je osam klubova: BK Dan Slavonski Brod, BK Lastavice Đakovo, BK Pulac Rijeka, BK Istrijana Pula, BK Osječki osmijeh, BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO i domaćin BK Nada.

U kategoriji BC1 prvo mjesto je osvojio Milorad Kružić iz BK Pulac Rijeka, drugo mjesto je osvojio Zoran Petruško iz Istrijane, dok je treće mjesto osvojio Ivan Helbich iz BK Osječki osmije.

U kategoriji BC2 prvo mjesto je osvojio Kristijan Trampuz iz BK Pulac Rijeka, drugo mjesto je iznenađujuće osvojila Lara Dabić iz BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO, a treće mjesto Dennis Jakus iz BK Pulac Rijeka.

 

U kategoriji BC3 prvo mjesto je osvojio Marko Arambašić iz BK Željko Klepač - URIHO, drugo mjesto je pripalo Nikici Kasuniću iz BK Marijan Dobrinčić Velika Gorica a treća je bila Danijela Mataija iz BK Pulac Rijeka.

U kategoriji BC4 sva tri mjesta su osvojili igrači BK Istrijane. Prvo mjesto je osvojio Davor Komar koji je nastavio dugogodišnju dominaciju, drugo mjesto je osvojila Melisa Osmanović dok je treća bila Dubravka Jeromela.

BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO je nakon godinu dana vlasništva predao prijelazni pehar BK Pulac Rijeka. Po bodovnom kriteriju su bili izjednačeni BK Istrijana i BK Pulac no odlukom predsjednika kluba Istrijana Davora Komara, prijelazni pehar je uručen boćarskom klubu Pulac iz Rijeke.

"Zadovoljan sam jer je naš klub nastavio tradiciju osvajanja pobjedničkih postolja. Osvojili smo zlatnu medalju u BC3 kategoriji i srebrnu u BC2 kategoriji. Na žalost u borbi za treću poziciju naša igračica Silvana Strunjak nije uspjela osvojiti medalju. U konkurenciji u kategoriji BC4 je bio i Damir Juren, Marko Grobotek i ja kao trener kluba ,nisam potpuno zadovoljan igrom svojih igrača, a također nisam zadovoljan ni svojim nastupom. Iako sam ostvario pobjedu u skupini u borbi za ulazak u polufinale izgubio sam od motivirane suparnice Dubravke Jeromele. Nakon sedam godina ovo je prvi puta da sam ispao u tako ranoj fazi natjecanja. Međutim, ne napušta me volja i entuzijazam u treniranju i ostvarivanju budućih sportskih i osobnih ambicija“, izjavio je Željko Jarić Pavičić predsjednik BK Željko Klepač- URIHO.

Nakon sportskog dijela natjecanja, domaćin boćarski klub Nada upriličio proslavu svog desetogodišnjeg postojanja u restoranu Zlatni Lug nedaleko od Požege.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti