Rijeka: Sportske aktivnosti projekta M.A.P.S. za djecu s teškoćama u razvoju

Program rada uključuje individualne i grupne sportove te se bazira na radu Univerzalne sportske škole koju Hrvatski školski sportski savez provodi već devet godina na nacionalnoj razini

 

U organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke održane su prve Sportske aktivnosti projekta M.A.P.S. u Atletskoj dvorani 'Kantrida' na kojima su sudjelovala djeca s teškoćama u razvoju i djeca bez teškoća u dobi od 9 do 12 godina. U veseloj atmosferi po inkluzivnom programu provodile su se multisportske aktivnosti pod vodstvom vrsne stručnjakinje dr. kineziologije Ilone Koval-Grubišić.

Ovo su prve su u nizu sportskih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta M.A.P.S - Multisportskim aktivnostima protiv sjedilačkog načina života , koje će se održavati subotom u Atletskoj dvorani ' Kantrida' u terminu od 13.30 do 15 sati tijekom narednih sedam mjeseci. Sudjelovanje u sportskim aktivnostima projekta M.A.P.S. se ne naplaćuje, budući da su aktivnosti organizirane u sklopu projekta financiranog od strane Europske unije.

Projekt M.A.P.S sklopljen je unutar Erasmus + Sport, Collaborative Partnership programa, čiji je vodeći partner Sportski savez Centro Sportivo Italiano“ te organizacije iz Njemačke, Grčke, Nizozemske, Poljske, Portugala i Turske.

Aktivnosti su inkluzivnog karaktera te se odnose na djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez teškoća. Program rada uključuje individualne i grupne sportove, te se bazira na radu Univerzalne sportske škole koju Hrvatski školski sportski savez provodi već devet godina na nacionalnoj razini.

Božica Ravlić