ŠKI Kralj: Šahovski turnir povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

"ŠKI Kralj Slavonski Brod osnovan je 2013. godine i ukupno imamo oko 20 članova od kojih su većina osobe s invaliditetom", kaže predsjednik kluba Damir Lović

 

U organizaciji ŠKI Kralj Slavonski Brod u prostorijama udruge Loco-Moto održan je 4. po redu šahovski turnir povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Turnir je okupio 34 igrača a odigrano je 7 kola tempom od 10 minuta po igraču. Nakon napete borbe pobjednik turnira je postao Mile Maras sa 6 bodova (ŠK Vina Markota Pleternica) ispred Mislava Barbarića koji je skupio 5.5 bodova (ŠKI Kralj) i Petra Lovrića 5 bodova (ŠK Brod).

Kod kadeta najbolji su bili Matej Aščić, Dorian Medved i Jan Babler (svi ĐĐ Holding).

Organizator je najbolje nagradio umjetničkim slikama koje su donirali Ivo Katić, Jozo Piškovič i Jure Marić a trojica kadeta su nagrađeni medaljama.

"ŠKI Kralj Slavonski Brod osnovan je 2013. godine i ukupno imamo oko 20 članova od kojih su većina osobe s invaliditetom. Nakon osnivanja uključili smo se u 4. šahovsku ligu istok, gdje igramo ravnopravno sa zdravim osobama. Godine 2014. i 2015. osvojili smo četvrto mjesto od devet klubova u IV ligi. Ove godine smo osvojili prvo mjesto sa šest pobjeda i jednim remijem i plasirali se u 3. šahovsku ligu istok. Najveći doprinos su dali Ilija Matijašević, Stjepan Janković, Ivan Martić, Damir Lović, Jozo Pišković, Mislav Barbarić i Vanja Krnić. U klubu su izričito igrale osobe s invaliditetom: slabovidni, gluhi, tjelesni i vojni invalidi. Uspjeh je tim veći što su od 12 igrača sve osobe s invaliditetom. Klub se zahvaljuje udruzi Loco-Moto koja nam daje prostor za mečeve u ligi a i za ostale potrebe organiziranja raznih natjecanja. U klubu su prijavljene i tri žene. One redovito pohađaju školu šaha, koja se održava petkom u 10 sati u prostorijama Loco- Moto, koju vodi Petar Lovrić.

Članovi kluba redovno nastupaju na državnim prvenstvima u šahu. Ovim putem pozivam sve zainteresirane, pogotovo mlade, da se uključe u školu šaha i u rad kluba“, rekao je Damir Lović, predsjednik ŠKI Kralj.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti