BKOSIŽ Istrijana: Boćari s invaliditetom briljirali na međunarodnom turniru u Poljskoj

Zlato za Istrijanu u kategoriji BC4 pojedinačno osvojio je Davor Komar iz Pule. Srebro u kategoriji BC4 pojedinačno osvojila je Melisa Osmanović iz Pule, a broncu u kategoriji BC5 pojedinačno Adriano Stihović iz Lindara

 

Boćari i boćarice kluba Istrijana Melisa Osmanović, Davor Komar, Adriano Stihović, Sabina Brezac, Emir Jahović i Samanta Lukšić, vratili su se s međunarodnog turnira u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano od 7. do 11. prosinca u poljskom gradu Konopiska.

Zlato za Istrijanu bez ijednog primljenog protivničkog boda u kategoriji BC4 pojedinačno, osvojio je Davor Komar iz Pule. Srebro u kategoriji BC4 pojedinačno osvojila je Melisa Osmanović iz Pule, a broncu u kategoriji BC5 pojedinačno Adriano Stihović iz Lindara.

Malo manje sportske sreće u Poljskoj imali su Sabina Brezac iz Valbandona s osvojenim 4. mjesto u kategoriji BC5 pojedinačno, Emir Jahović iz Ližnjana s osvojenim 5. mjestom u istoj kategoriji i Samanta Lukšić iz Jurani/Pićan sa 7. mjestom u kategoriji BC3 pojedinačno. Davor Komar i Melisa Osmanović prvog dana natjecanja prošli su iz svojih skupina kao najbolji u grupi u polufinale prvenstva bez poraza i zatim zajedno, odnosno jedan protiv drugoga, u finale turnira za zlato, gdje je Komar izašao kao pobjednik.

Članovi kluba Adriano Stihović i Sabina Brezac igrali su za 3. mjesto, također jedan protiv drugoga, što samo po sebi govori kako se Istrijana visoko plasirala na samom turniru. Istrijanu je u Poljsku vodila trenerica turnira, gospođa Tina Matejčić iz Pule, kojoj je to ujedno bio i prvi trenerski test u boćanju za osobe s invaliditetom.

BKOSIŽ Istrijana inače je najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a s ova četiri pehara/medalje ima ukupno osvojenih 109 pehara/medalja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine do danas.

"Prvenstvo u Poljskoj, ujedno je i 14. prvenstvo na kojemu se naš klub natjecao ove, vrlo aktivne, sportske sezone 2016. godine. Novu sezonu boćanja za osobe s invaliditetom, koja započinje u veljači, trebalo bi obilježiti mnogo nacionalnih i međunarodnih prvenstava, ali i više nastupa troje naših trenutnih hrvatskih boćarskih reprezentativaca (Komar, Osmanović i Lukšić) u skupljanju prvih bodova za mogući plasman na paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju“, rekao je Davor Komar, predsjednik BKOSIŽ Istrijana.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti