Međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno šest natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 127. mjestu ITF-ove rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš i Ninoslav Krsnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković

U organizaciji Teniskog kluba Sirius od subote 6. srpnja do utorka 9. srpnja  2013. godine u Zagrebu se održava međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, Arcotel – Rezidencija55 Open. Turnir je ranga ITF 3 i trenutno je jedini turnir ove kategorije u Hrvatskoj, a već četvrtu godinu zaredom tradicionalno se održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 38 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 24 tenisača, a u ženskoj 14 tenisačica.
Najbolje rangirani natjecatelj i prvi nositelj turnira je David Phillipson iz Velike Britanije koji se trenutno nalazi na 19. mjestu svjetske ITF rang ljestvice. U ženskoj kategoriji najbolje rangirana natjecateljica na turniru je Bianca Osterer iz Njemačke koja se trenutno nalazi na 15. mjestu svjetske ITF rang ljestvice.
Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno šest natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 127. mjestu ITF-ove rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš i Ninoslav Krsnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković.
Arcotel – Rezidencija55 Open 2013 je turnir u okviru ITF NEC Wheelchair Toura koji je vodeća svjetska natjecateljska organizacija, svojevrsni ATP tour u kategoriji tenisa u kolicima. Nasljednik je Croatia Open-a 2010, Arcotel-Rezidencija55 Open 2011, ranga ITF3 te Arcotel-Rezidencija55 Open 2012, rang ITF2. U 2013. godini će u sklopu NEC Toura širom svijeta biti održana 180 turnira, od kojih jedan u Zagrebu.

In-Portal

Foto: PIXSELL