Bruno Bošnjak: Prvi Hrvat s invaliditetom na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu

Bruno Bošnjak u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Torinu na internacionalnoj utrci teško se ozlijedio slomivši vratnu kralježnicu te je ostao paraliziran

 

Od 30. siječnja do 9. veljače u kanadskom Big Whiteu na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu za osobe s invaliditetom Hrvatska prvi put ima svog predstavnika. U Big Whiteu hrvatske boje branit će Bruno Bošnjak i njegov trener Filip Dobrinić.

"Očekivanja neka baš i nemamo", govori Brunin trener Filip Dobrinić, "jer nam je ovo prvo svijetsko prvensto te ne znamo kakva nas konkurencija očekuje. Bruno je dobro pripremljen. Iza nas su naporne pripreme za Big Whitea. Motivacije nam ne nedostaje, a uz malo sportske sreče mogli bismo daleko dogurat. Bruno Bošnjak kao prvi Hrvat koji će nastupiti u ovom sportu za osobe s invaliditetom jako se veseli utrci i nadamo se dobrome rezultatu", zaključio je Filip Dobrinić.

U Big Whiteu očekuje se nastup oko 100 sportaša iz 30-ak zemalja.

Bruno Bošnjak rođen je u zagrebu 9. srpnja 1983. Sa jedanaest godina stao je na snowboard a počeo se natjecati dvije godine kasnije, počevši voziti utrke u slalomu i veleslalomu.

Najbolje rezultate bilježi u boardercross nakon nastupa na dva svjetska juniorska te dva svjetska seniorska prvenstva. Bruno Bošnjak u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Torinu na internacionalnoj utrci teško se ozlijedio slomivši vratnu kralježnicu te je ostao paraliziran. Po završetku četverogodišnjeg oporavka uspijeva prohodati. No, Bošnjak se još jednom teško ozljeđuje prilikom pada s bicikla, kada su mu stradala dva kralješka. Unatoč svemu, Brunina želja za natjecanjem u snowboardu je jača, na što ukazuje i činjenica da se odlučio okušati i u natjecanju boardercrossu za osobe s invaliditetom.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti