Alarmantno: Sve je više nogometaša koji pate od depresije

"Brojni igrači mi prilaze i tvrde kako s njima nešto nije u redu. Traže pomoć, no ne znaju kome bi se obratili. Svi traže izlaz nakon prekida karijere, a to nije jednostavno," kazao je predsjednik Udruženja profesionalnih nogometaša Engleske (PFA) Clarke Carlisle

Predsjednik Udruženja profesionalnih nogometaša Engleske (PFA) Clarke Carlisle (33) upozorio je u razgovoru za Daily Mail kako stotine nogometaša pati od depresije istaknuvši kao primjer svoj slučaj.
Carlisle je prošle sezone završio karijeru otkrivši kako i sam ima problema s depresijom, te kako je jednom pokušao i samoubojstvo. Svjestan kako je to veliki problem na 'otoku' snimio je dokumentarni film o depresiji i samoubojstvima igrača.

"Brojni igrači mi prilaze i tvrde kako s njima nešto nije u redu. Traže pomoć, no ne znaju kome bi se obratili. Svi traže izlaz nakon prekida karijere, a to nije jednostavno," kazao je Carlisle koji namjerava uvesti telefonsku liniju za pomoć nogometašima.

Carlisle je 16 godina bio profesionalni nogometaš igrajući za devet klubova među kojima i za Queens Park Rangers, Leeds Uniteda i Blackpool. Tijekom karijere je pokušao izvršiti samoubojstvo popivši tablete, a imao je i problema s alkoholizmom.

"Sada kada je moja depresija utvrđena svako jutro uzimam lijek. To nije 'sretna pilula' koja će učiniti da moja tjeskoba nestane, ali mi drži mozak pod kontrolom," otkrio je.

Hina