Sljeme: Prve utrke europskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom

Prava je šteta što se naš ponajbolji paraolimpijski skijaš i vodeći slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih skijaša Dino Sokolović još nije oporavio od ozljede i neće nastupiti na Sljemenu

 

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom za osobe s invaliditetom i Zagrebačkim skijaškim savezom organiziraju 15. i 16. veljače , prvi put na Sljemenu, slalomske utrke europskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom.

Utrke će se održati na Crvenom spustu na kojoj su u siječnju održane ženska i muška  FIS slalomska utrka Svjetskog  kupa  "Snježna kraljica“,  a Hrvatska je prvi put domaćin ovog natjecanja.  Vozit će se dvije utrke noćnog slaloma s počecima u 18 i 20,30 sati , a među prijavljenih 27 skijašica i skijaša iz 13 zemalja  naći će se i tri naša predstavnika i to u kategoriji slijepih i slabovidnih sportaša Eva Goluža i Damir Mizdrak, a u  kategoriji stojećih skijaša Lovro Dokić. Prava je šteta što se naš ponajbolji paraolimpijski skijaš i vodeći slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih skijaša Dino Sokolović još nije oporavio od ozljede, ali po rezultatima koje postižu Eva Goluža i Damir Mizdrak na utrkama Europskog kupa u Kranjskog Gori  od njih s pravom možemo očekivati da se na "domaćem brdu" bore za mjesta na pobjedničkom postolju. 

Hina

 

Povezane vijesti