Hrvatski streljački savez osoba s invaliditetom muče financijski problemi

Nije sigurno da će svi koji su napravili norme otići na Europsko prvenstvo u Španjolsku zbog nedostataka financijskih sredstava. No Mladenu Juradi izbornik je potvrdio da je neupitan njegov nastup na Europskom prvenstvu zbog izuzetno dobrih rezultata

In-Portal je već objavio vjest da je na Svjetskom kupu u streljaštvu za osobe sa invaliditetom u Velikoj Britaniji nastupilo  devet hrvatskih reprezentativaca. Streljačka ekipa, u sastavu Mladen Jurada, Saša Grdović i Vitomir Garvanović, osvojila je brončanu medalju za hrvatsku reprezentaciju u disciplini standard zračna puška ležeći stav. Ispred njih bili su domaćini Britanci i Kinezi sa samo nekoliko krugova prednosti.

Najviše krugova je pogodio Jurada, 622,4 Grdović  619,6 i Garvanović  610,9 krugova.

Osim toga, Jurada je i u stojećem stavu napravio izuzetno dobar rezultat, nakon završenog meča ušao je u finale kao osmoplasirani  gdje se s prvih osam natjecatelja izravno borio za medalje, uspio se popeti za još dva mjesta  i tako zauzeo 6. mjesto.

Jurada je s tim rezultatom napravio norme u obje discipline za Europsko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj u listopadu ove godine. Međutim, nije sigurno da će svi koji su napravili norme otići na Europsko prvenstvo u Španjolsku zbog nedostataka financijskih sredstava. No Juradi je izbornik potvrdio da je neupitan njegov nastup na Europskom prvenstvu zbog izuzetno dobrih rezultata.

Izvor: Barkun.hr