Bruno Bošnjak: Prvi hrvatski sportaš s invaliditetom u finalu Svjetskog kupa u snowboardu

"Kako sam se snowboardom bavio i prije mog invaliditeta, ugodno sam iznenađen njegovim napretkom među osobama s invaliditetom", rekao je uz ostalo Bošnjak

 

U finalu Svjetskog kupa u snowboardu, disciplina bordercross, koje se održava u korejskom Yongpyong Alpine Centre nastupa Bruno Bošnjak prvi hrvatski sportaš s invaliditetom u snowboardu.

Bošnjaka također očekuje nastup 12. ožujka u bankslalomu, a u obje discipline je kandidat za najveći plasman.

"Prije svega, u potpunosti sam zadovoljan svojim nastupom u kanadskom Big Whiteu na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu gdje sam osvojio, uz ozljedu ramena, peto i šesto mjesto u disciplinama bordercross i bankslalomu. Ovogodišnje finale Svjetskog kupa bit će mi svojevrsni test za moj nastup na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeong Changu i vjerujem da ću ući u konkurenciju za odličja. Naporno sam trenirao s trenerom Filipom Dobrinićem na terenima nedaleko od austriskog Lienza gdje trenutno živim i studiram. Kako sam se snowboardom bavio i prije mog invaliditeta ugodno sam iznenađen njegovim napretkom među osobama s invaliditetom. Sve je otvoreno, a ja se nadam najboljem" izjavio je Bruno Bošnjak neposredno prije odlaska za Pyeong Chang.

Završnica Svjetskog kupa za domaćine 12. Zimskih paraolimpijskih igara 2018. predstavlja posljednji test organizacije igara. Na završnici  Svjetskog kupa sudjeluje 47 najboljih natjecatelja iz 17 zemalja.

Darko Matić / HPO