ZAGREB OPEN 2013: Okupljanje najboljih tenisača u kolicima

Međunarodni turnir održat će se od 12. do 14. srpnja, na terenima teniskog kluba Purger u Zagrebu, a organizator natjecanja je Hrvatski savez tenisača u kolicima

ZAGREB OPEN 2013 međunarodno je natjecanje tenisača u kolicima, jedno od 172 u svijetu koja se održava u sklopu ITF-a (International Tennis Federation-Međunarodnog teniskog saveza) i NEC Wheelchair Tennis Toura.
Zagreb Open će se održati na teniskim terenima Teniskog Kluba Purger, Remetinečka cesta 64.
Na turniru će nastupiti najbolji hrvatski tenisači u kolicima (Anto Joskić, Dražen Mikšić, Tomislav Ćavar, Jozo Miloš,  Ninoslav Krsnik, Kristijan Trupković, Ante Bušić, Antonio Arambašić i Mario Sosnik),  a  osim njih dolaze i igrači iz Austrije, Čilea, Francuske, Maroka, Njemačke i Rumunjske. Najveće zvijezde turnira su prvi nositelj turnira  austrijanac Thomas Mossier (najbolji ranking 23 mjesto), te Robinson Mendez (najbolji ranking 11. mjesto) iz Čilea.
Turnir počinje u petak 12. srpnja u 9 sati, mečevima prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji.
Natjecanje se nastavlja u subotu, kada su na rasporedu polufinala u pojedinačnoj konkurenciji i konkurenciji parova.
U nedjelju su na rasporedu finala u pojedinačnoj konkurenciji i konkurenciji parova, te proglašenje pobjednika.
Treba napomenuti da će ove godine svi mečevi sa glavnog terena biti izravno prenošeni putem live streaminga na web stranici https://tennistouch.net/ a bit će dostupan i live score svih ostalih mečeva.