Tour of Croatia: Zagrebačko dijabetičko društvo poziva na rekreativnu vožnju

Istaknuto je da ukoliko nemate bicikl, a voljeli biste doći i družiti se, da svakako dođete od 13,00 sati na Markov trg, gdje će se zajednički dati podrška biciklističkim timovima, a posebno Teamu Novo Nordisk

 

Zagrebačko dijabetičko društvo iz Zagreba, Ilica 48, poziva da im se pridružite na rekreativnoj vožnji biciklima, u nedjelju, 23. travnja u 12,15 sati, kod fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, od kuda će u 12,30 sati, uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Danske (Embassy of Denmark in Croatia), krenuti prema Markovom trgu, gdje je ujedno i cilj posljednje, šeste etape utrke Tour of Croatia.

“Već treću godinu zaredom pratimo vrhunske biciklističke timove kroz međunarodnu, etapnu biciklističku utrku Tour of Croatia, među kojima posebno izdvajamo Team Novo Nordisk. Izuzetno nam je drago što ćemo i ove godine zajedničkim sudjelovanjem, osim sportskoga, staviti naglasak i na zdraviji, aktivniji način života, rano otkrivanje dijabetesa, prevenciju, te kvalitetnu samokontrolu osoba sa šećernom bolešću. Želja nam je skrenuti pozornost na sve veću opasnost od oboljenja od šećerne bolesti, te na pandemiju dijabetesa na globalnom nivou”, napisano je na Facebook stranici Društva.

Istaknuto je da ukoliko nemate bicikl, a voljeli biste doći i družiti se, da svakako dođete od 13,00 sati na Markov trg, gdje će se zajednički dati podrška biciklističkim timovima, a posebno Teamu Novo Nordisk koji se očekuje na cilju između 15,10 – 15,30 sati.

“Također, ovom bismo vas prigodom željeli upoznati i s kampanjom "#KojiJeTvojTip", koju Zagrebačko dijabetičko društvo pokreće sa ciljem podizanja svijesti društva o dijabetesu i skretanju pozornosti na već navedene specifičnosti i probleme s kojima se osobe sa šećernom bolešću suočavaju i žive”, napisano je u pozivu.

“Nadamo se da ćete i ove godine biti dio ovog izuzetno važnog događaja za RH te nam se svakako pridružiti na našoj rekreativnoj biciklijadi!"

"Sudionike biciklijade očekuje poklon majica!”, napisano je na kraju.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti