Javni poziv: Natječaj za građanske akcije 'Naš doprinos zajednici'

Cilj građanskih akcija je poticanje aktivizma te poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je 14. travnja 2017. godine natječaj za građanske akcije 'Naš doprinos zajednici', a 18. travnja 2017. Javni poziv za procjenitelje prijava koje pristignu na natječaj.

Natječaj za građanske akcije te Javni poziv za procjenitelje, Zaklada raspisuje temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH potpisanim s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i to za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

Građanske akcije su jednokratne akcije pokrenute od strane skupine građana koji na prepoznati problem u lokalnoj zajednici odgovaraju volonterskim radom. Cilj građanskih akcija je poticanje građanskog aktivizma te poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Nakon provedbe natječajnog postupka dodijelit će se financijska potpora za najviše 30 građanskih akcija, pojedinačne vrijednosti do 10.000,00 kuna. Pravo prijave imaju udruge, zaklade i ustanove (škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi) sa sjedištem u gore navedenim županijama. Maksimalno trajanje akcije je 3 mjeseca u vremenskom razdoblju od 1.srpnja do 15. listopada 2017. godine.

Prijava na natječaj se vrši putem sustava www.financijskepodrske.hr, a rok za prijavu je 15. svibanj 2017. godine u 12 sati.

Osim navedenoga, Zaklada je raspisala i Javni poziv za procjenitelje prijava koje pristignu na natječaj. Na poziv se mogu javiti osobe s područja gore navedenih županija koje imaju iskustva u području procjene projektnih prijava, aktivnog građanstva, razvoja lokalne zajednice i razvoja civilnog društva u RH, a čije plaće nisu financirane temeljem institucionalne podrške, kroz Sporazum o partnerstvu na provođenju programa regionalnog razvoja civilnoga društva, Sporazum o partnerstvu na provođenju Decentraliziranog modela financiranja civilnog društva te Sporazum o Razvojnoj suradnji u području Centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.Prijava se vrši putem obrasca za prijavu kojeg je popunjenog, potpisanog i skeniranog potrebno poslati na e-mail adresu Zaklade: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr s naznakom: ''Javni poziv za prijavu procjenitelja/ica" najkasnije do 3. svibnja 2017. godine. Zaklada će ovim putem odabrati 3 procjenitelja koji će izvršiti kvalitativnu procjenu zaprimljenih projektnih prijedloga. Cjelokupna dokumentacija dostupna je na  mrežnim stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na www.civilnodrustvo-istra.hr.

Sve velike stvari nastale su na malim inicijativama. Pokrenite ideju i učinite više za svoju lokalnu zajednicu.

Martina Draščić