Slavonski Brod: Šahisti s invaliditetom iz 'Kralja' osvojili kup Brodsko-posavske županije

Osim vrlo izjednačenog finala, put Šahovskog kluba invalida Kralj u kupu bio je vrlo dominantan – uvjerljivo su pobijedili ekipu ŠK Šahovnica te ŠK Posavac

 

U prostorijama udruge Loco-Moto u Slavonskom Brodu odigrano je šahovsko finale kupa Brodsko-posavske županije za 2017. godinu. Sudionici finala bili su Šahovski klub invalida Kralj iz Slavonskog Broda i Šahovski klub Strmac iz Nove Gradiške. Meč je bio prilično izjednačen i napet, no mlada ekipa Strmca, koja već dugi niz godina dominira u kupu, ovoga puta nije imala sreće, ako u šahu sreća uopće igra ulogu, pa je na kraju pobjedu odnijela starija i iskusnija ekipa Šahovskog kluba invalida Kralj, konačnim rezultatom 2,5:1,5.

Na prvoj ploči FIDE majstor Anto Aščić iz ŠKI „Kralj“ pobijedio je majstorskog kandidata Stena Bobana iz ŠK Strmac, na drugoj ploči je majstorski kandidat Ilija Matijašević iz Slavonskog Broda izgubio od mladog majstorskog kandidata Ivice Matoševića iz Nove Gradiške, na trećoj su remizirali prvokategornici Zdravko Muha i Petar Đurić, a na četvrtoj ploči je prvokategornik Damir Lović pobijedio trećekategornika Željka Muraju.

"Ponosan sam na svoju ekipu jer smo u četiri godine, koliko postojimo, postigli velike rezultate. Ušli smo prošle godine u 3. ligu istok, a ove godine smo osvojili kup Brodsko-posavske županije", ističe igrač i predsjednik ŠKI Kralj, Damir Lović.

"Čestitao bih svim igračima na ovom velikom uspjehu, a posebno bih se zahvalio FIDE majstoru Anti Aščiću koji nam je došao kao pojačanje i pomogao je da rad u klubu podignemo na viši nivo", dodaje Lović.

Osim vrlo izjednačenog finala, put brodskih šahista s invaliditetom u kupu bio je vrlo dominantan – pobijedili su ekipu ŠK Šahovnica rezultatom 4:0, ŠK Brod s 3:1, te ŠK Posavac 3,5:0,5.

Damir Fatušić