Radioklub slijepih ‘Louis Braille’: Otvoreno pojedinačno prvenstvo Zagreba i utrka štafeta slijepih u ‘lovu na lisicu’

Natjecanje će se održati u kategorijama žena, juniora, seniora i veterana. Ekipe se sastoje od dva do tri člana u pojedinoj kategoriji, a računa se rezultat dvoje bolje plasiranih natjecatelja

 

Radioklub slijepih ‘Louis Braille’, 9A1CBT, iz Zagreba, Draškovićeva 80/III, koji je prošle godine obilježio 30 godina svog osnivanja i rada, poziva na 23. otvoreno pojedinačno prvenstvo Zagreba i drugu po redu Utrku štafeta u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe.

Natjecanje će se održati 20. svibnja 2017., s početkom u 10 sati, u Športsko-rekreacionom centru Jarun, teren sjeverno od regatne staze između ulica Hrgovići i Hrvatskog sokola, pokraj ulaza Hrgovići.

Natjecatelji koji dolaze tramvajima brojevi 5 i 17 trebaju sići na stanici Hrgovići, kod crkve Sveta Mati Slobode i ulicom Hrgovići ići prema jezeru. Sam teren je iza rampe 20-ak metara desno. Oni koji dolaze automobilom trebaju voziti Selskom i Horvaćanskom ulicom do raskršća Hrgovići i skrenuti lijevo, ukoliko dolaze sa istoka.

Natjecanje će se održati u kategorijama žena, juniora, seniora i veterana. Ekipe se sastoje od dva do tri člana u pojedinoj kategoriji, a računa se rezultat dvoje bolje plasiranih natjecatelja.

Po drugi put u našoj zemlji i svijetu održati će se Utrka štafeta slijepih natjecatelja u "lovu na lisicu". Ekipa kluba ili udruge broji četiri člana: junior, žena, senior i veteran. Traže se četiri odašiljača, s tim što prvi natjecatelj traži prvi odašiljač, drugi natjecatelj ide do drugog odašiljača i tako do cilja. Vremena se zbrajaju. Ukoliko ekipa nema juniora može ga zamijeniti neki drugi natjecatelj, ali ekipa dobiva jednu minutu kazne u vremenu. Ekipe mogu biti i kombinirane iz raličitih klubova i udruga. Prve tri ekipe dobivaju pehare, a članovi ekipe medalje.

Nakon završenog natjecanja izvršit će se podjela priznanja na zajedničkom ručku, na kojem će svi natjecatelji i pratioci biti gosti Radiokluba slijepih "Louis Braille", 9A1CBT.

Prijave za natjecanje primaju se do četvrtka, 11. svibnja 2017. na adresi RKS-a "Louis Braille", Draškovićeva 80/III, na fax: 01/4811-124 ili na e-mail: rks.9a1cbt@inet.hr. Obavezno je navesti ime i prezime natjecatelja s datumom rođenja, kao i broj pratioca. Naknadne prijave neće se uzimati u obzir i nitko neće moći nastupiti ukoliko se nije prijavio na vrijeme.

Za sva eventualna pitanja možete se obratiti na telefone: 01 3844 869 ili na 098 13 27 157, predsjednik Savo Golić - 9A2GS.

Klaudija Klanjčić