Varaždin: AKOSI Agram prvaci Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom

Na ovogodišnjem Prvenstvu sudjelovalo je više od 120 atletičara i atletičarki iz 13 hrvatskih klubova, a nastupili su sportaši svih vrsta i razina invaliditeta sukladno pravilima Međunarodnog paraolimpijskog odbora

 

Atletičari zagrebačkog AKOSI Agrama osvojili su prvo mjesto na ekipnom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je održano na  varaždinskom Sportskom centru Sloboda.

AKOSI Agram je osvojio prvo mjesto sa 106 bodova, druga je velikogorička ekipa AKOSI Uspona sa osvojenih 53 boda, dok je treće mjesto pripalo riječkom AKOSI Srce sa osvojenih 43 boda.

Najbolji rezultat ostvario je Velimir Šandor koji je bacio disk 18.23 metra, što je za centimetar manje od njegovog rezultata s paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru gdje je osvojio broncu.

Na ovogodišnjem Prvenstvu sudjelovalo je više od 120 atletičara i atletičarki iz 13 hrvatskih klubova, a nastupili su sportaši svih vrsta i razina invaliditeta sukladno pravilima Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

Već 27. i 28. svibnja u Zagrebu na atletskom stadionu Mladost održat će se Otvoreno atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom koje će okupiti 130 sportaša iz 11 zemalja.

Hina

 

Povezane vijesti