USKA: Grad Karlovac pokrovitelj projekta Udruge slijepih 'Pruži mi ruku budi mi prijatelj'

Svako dijete karlovačkih vrtića dobit će slikovnicu  'Erik i Zola u šetnji gradom' na dar,  jer Grad Karlovac je Grad prijatelj djece i grad ugodnog življenja za osobe s invaliditetom

 

Grad Karlovac pokrovitelj je projekta Udruge slijepih USKA 'Pruži mi ruku budi mi prijatelj' i programa Grad prijatelj djece u sklopu koje će se  USKA tiskati reizdanje slikovnice 'Erik i Zola u šetnji gradom' koje će biti podijeljenje djeci svih karlovačkih vrtića u sklopu edukacija kojima je cilj na pristupačan način mališanimapredškolske dobi približiti ulogu pasa vodiča u životu slijepih osoba.

Slikovnice o psima vodičima Eriku i Zoli nagrađene su i poveljom Unicefa za najakciju Grada Karlovca 2009. godine. Predsjednik Udruge slijepih USKA i  idejni začetnik projekta Mirsad Bećirović u Upravnom je odjelu za društvene djelatnosti Grada Karlovca potpisao ugovor o provedbi projektnih aktivnosti.

Autorica ilustracija slikovnice 'Erik i Zola u šetnji gradom' poznata je akademska slikarica Aleksandra Goreta, dok je autorica priče prof. hrvatskog jezika i književnosti Nataša Vojnović. Slikovnica na djeci pristupačan način prikazuje kretanje slijepih osoba u pratnji pasa vodiča znamenitostima i turističkim atrakcijama Grada na četiri rijeke, pa ih tako možemo vidjeti u šetnji karlovačkim ulicama, u Gradskom kazalištu Zorin dom, na starom gradu Dubovcu, kod spomenika žabi i sl.

Svako dijete karlovačkih vrtića dobit će slikovnicu na dar,  jer Grad Karlovac je Grad prijatelj djece i grad ugodnog življenja za osobe s invaliditetom.

Romija Radočaj Naglić

 

Povezane vijesti