Robinson Mendez pobjednik međunarodnog turnira tenisača u kolicima

Turnir u Zagrebu ispunio je sva očekivanja i svojim prestižnim karakterom smjestio hrvatsku metropolu na svjetsku kartu tenisa u kolicima

Čileanac Robinson Mendez pobjednik je drugog izdanja međunarodnog turnira tenisača u kolicima Zagreb Open.

Turnir se održao na terenima Tenis Kluba Purger u organizaciji Hrvatskog saveza tenisača u kolicima od 12. do 14. srpnja, a ukupno je sudjelovalo 22 natjecatelja iz sedam zemalja. Mendezu je u finalu pri rezulatu 1:1 u setovima (6:2 , 6:7 ret.) meč zbog  ozljede predao Marokanac Boukartacha. Mendez je slavio i u konkurenciji parova, u paru s Austrijancom Danom Klecknerom, pobjedivši u finalu hrvatski par Anto Joskić/Tomislav Ćavar sa 7:5, 6:1. U pojedinačnoj konkurenciji glavnog turnira od hrvatskih predstavnika najbolji rezultat su ostvarili Tomislav Ćavar i Jozo Miloš plasiravši se u četvrtfinale,  Dražen Mikšić  je osvojio utješni turnir, dok je Ninoslav Krsnik osvojio second draw turnir.
Tvrtka TennisTouch pobrinula se da turnir bude tehnološki organiziran na najvišem svjetskom nivou. Igračima je omogućeno da rezultate mečeva, kao i sami ždrijeb, prate putem aplikacije na svojim mobilnim telefonima ili putem ekrana postavljenih na terenima. Prvi put u Hrvatskoj, turnir tenisača u kolicima bio je od prvog dana pokriven i direktnom video vezom, pa su se tako mečevi mogli pratiti putem interneta.
Turnir u Zagrebu ispunio je sva očekivanja i svojim prestižnim karakterom smjestio je hrvatsku metropolu  na svjetsku kartu tenisa u kolicima.

In-Portal