Apatin: IBCA europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne

"Reprezentacija je u potpunosti spremna. Radilo se cijelu godinu i prvenstvu pristupamo ozbiljno i s velikim očekivanjima", istaknula je hrvatska izbornica Ruža Markešić

 

U Apatin su otputovali članovi Hrvatske kuglačke reprezentacije slijepih i slabovidnih, gdje se od 30. svibnja do 3. lipnja održava 17. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne na kojemu naši predstavnici redom brane naslove prvaka s prošlogodišnjeg prvenstva održanog u Koprivnici.

Izbornica Ruža Markešić imala je težak zadatak složiti kvalitetnu ekipu, ali na pripremama i trening meču s reprezentacijom Slovenije donijela je odluku da u Apatin putuju u kategoriji B1, potpuno slijepi Stjepan Đunđek i Ranko Milutinović, dok je Enver Jusić rezerva i natjecatelj u pojedinačnoj konkurenciji zajedno sa Stojanom Bjealajcem. Đunđek i Milutinović će osim u ekipnoj nastupiti u pojedinačnoj kategoriji

U B2 kategoriji (kuglači s ostatkom vida do 3 posto) nastupaju Villiam Jelušić i Ivica Ferenčić dok je rezerni igrač Darko Sarapa. Sva trojica nastupiti će u pojedinačnoj konkurenciji.

Nešto je brojnija posljednja kategorija B3, igrači s ostatkom vida do 10,) a hrvatske boje brane Vedran Dumenčić i Zlatko Vučenović dok je rezervni igrač Mirko Štajdohar koji nastupa u pojedinačnom dijelu. U pojedinačnom djelu natjecanja nastupit će i Mario Muškardin, i Vučenović i Dumenčić.

Dečki su prošle godine u Koprivnici bili brončani, a svakako žele ponoviti taj uspijeh, uz nadu zlatu jer su svi u dobroj formi istaknuo je trener reprezentacije Željko Štefković.

U ženskoj reprezentaciji nakon dugo godina došlo je do promjena, a u sastavu su u B1 Petra Deša, u B2 Željka Peška kojoj je rezerva Evica Šerfez igračica koja će nastupiti u pojedinačnom dijelu kao i Nermina Mehulić te u B3 Ruža Markešić. Članice ekipe imaju takodjer i nastup u pojedinačnoj konkurenciji.

"Od djevojaka očekujemo ništa manje nego proteklih godina. Cure su najbolje i najjače, a zlato se očekuje. Samo rezultat može i hoće biti bolji". rekla je izbornica Markešić.

Hrvatski mješoviti parovi nastojat će obraniti zlata iz Koprivnice - u B1 Stjepan Đunđek i Petra Deša, B2 Villiam Jelušić i Evica Šerfez. Novi par je Darko Sarapa i Nermina Mehulić. U B3 nastupaju Zlatko Vučenović i Ruža Markešić .

"Reprezentacija je u potpunosti spremna. Radilo se cijelu godinu i prvenstvu pristupamo ozbiljno i s velikim očekivanjima", istaknula je izbornica Markešić.

Darko Matić / HPO