Apatin: Novi europski rekord Ruže Markešić, a bronca za Viliama Jelušića u kuglanju za slijepe i slabovidne

Hrvatske kuglačice i kuglači vraćaju se iz Apatina sa šest zlata, tri srebra i tri bronce. Ženska reprezentacija osvojila je zlato s novim europskim rekordom te broncom muške reprezentacije

 

Poslijednjeg dana natjecanja na 17. IBCA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održavalo u srpskom Apatinu, zlato i srebro te europski rekord Ruže Markešić i bronca za Villiama Jelušića.

Održana su finala u B2 i B3  za   kuglačice i kuglače koji su se u kvalifikacijama plasirali među prvih osam u svojim kategorijama.

U kategoriji B3 žene nastupila je Ruža Markešić. Markešić je iz kvalifikacija imala prvi rezultat od 759 srušenih čunjeva. No, u finalnom bacanju discipline singl srušila je 749 te zbog manjeg broja srušenih  devetki 8:12 u odnosu na Rumunjku Claudiu Boantu osvojila  je srebrnu medalju. u Disciplini Individual 2x120 hitaca s ukupno srušenih 1508 s novim europskim rekordom osvojila je zlato. 

Villiam Jelušić u kategoriji B2 Iz kvalifikacija imao je 699 srušenih čunjeva te se plasirao sa šestim rezultatom u finale discipline Singl. U finalu je srušio 715 čunjeva te osvojio broncu. 

Hrvatske kuglačice i kuglači vraćaju se iz Apatina sa šest zlata, tri srebra i tri bronce. Ženska reprezentacija osvojila je zlato s novim europskim rekordom te broncom muške reprezentacije. U mješovitim parovima Ruža Markešić i Zlatko Vučenović osvojili su zlatnu medalju, dok su parovi Petra deša i Stjepan đunđek te Nermina Mehulić i Darko Sarapa osvojili srebra u svojim kategorijama oštečenja vida.

U finalu B1 Petra Deša u disciplini singl osvojila je zlatnu medalju popravivši svoj europski rekord. U disciplini individual Deša osvojila je još jedno zlato s novim europskim rekordom od 1304 čunja. U kategoriji B2 singl Željka Peška osvojila je zlatnu medalju. Stjepan Đunđek u kategorij B1 Singl osvojio je broncu.

Svečani doček naših medaljaša biti će u utorak, 6. lipnja u 12 sati na tiskovnoj konferenciji u Sportskom savezu grada Zagreba.

Darko Matić / HPO