Povijesni uspjeh: Rekordan broj odličja za slijepe i slabovidne kuglače

Petra Deša je u najtežoj B-1 kategoriji, u kojoj se natječu potpuno slijepe osobe, u disciplini singl osvojila zlatnu medalju popravivši svoj europski rekord, a u disciplini individual još jedno zlato s novim europskim rekordom

 

Čak 13 odličja osvojili su hrvatski kuglači i kuglačice na 17. IBCA Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne, koje je od 30. svibnja do 3. lipnja održano u Apatinu. 

 Hrvatske kuglačice i kuglači vratili su se iz Apatina sa šest zlata, četiri srebra i tri bronce.  Ženska reprezentacija osvojila je zlato s novim europskim rekordom, u mješovitim parovima Ruža Markešić i Zlatko  Vučenović osvojili su zlatnu medalju, dok su parovi  Petra Deša i Stjepan Đunđek te Nermina  Mehulić  i Darko Sarapa osvojili srebra u svojim kategorijama  oštećenja vida.

Ruža Markešić  je i u kategoriji B3 discipline Individual  osvojila  zlato s novim europskim rekordom, a u disciplini singl srebro.

"Prvenstvo je za nas bilo uspješno, posebno za ženski dio reprezentacije koja je po broju osvojenih odličja bila daleko najuspješnija", kazala je  u utorak na prigodnoj konferenciji za novinare igračica i izbornica naše kuglačke reprezentacije Ruža Markešić, koja je sa tri zlatna i jednim srebrnim odličjem u kategoriji B3, u kojoj se natječu sportaši s najmanjim oštećenjem vida, uz Petru Dešu najviše pridonijela uspjehu naše ženske reprezentacije. 

Petra Deša je u najtežoj B-1 kategoriji, u kojoj se natječu potpuno slijepe osobe, u disciplini singl osvojila zlatnu medalju popravivši svoj europski rekord, a u disciplini individual još jedno zlato s novim europskim rekordom.

U kategoriji B2 singl Željka Peška osvojila je zlatnu medalju, a Stjepan Đunđek u kategorij B1 singl broncu, kao i Villiam Jelušić u kategoriji B2  discipline singl.

"Bilo je izuzetno naporno i to zbog velike vrućine i komaraca, i to je jedino što nam je smetalo jer su se domaćini potrudili da naprave najbolje uvjete na stazi koji su omogućili postavljanje novih europskih rekorda. Uvjerena sam da će naša reprezentacija i na narednom europskom prvenstvu iduće godine u Rumunjskoj potvrditi svoju kvalitetu i opet osvojiti najviše medalja", kazala je Petra Deša čiji su rezultati (tri zlatne i jedna srebrna medalja)  uvelike  pridonijeli rekordnoj žetvi hrvatskih medalja.

Hina

 

Povezane vijesti