Plemenitost na djelu: Četiri prijatelja na biciklu odvozili humanitarne kilometre za 'djecu leptire'

Patrick Čibarić, Adnan Dezdani, Tadija Glasnović i Amir Šoša pokazali su veliko srce za obolje od bulozne epidermolize

 

Da lijepe geste čine razliku, a dobre ideje pozitivnu promjenu još jednom je dokazano u akciji 'Biciklom zajedno za djecu leptire'.

Četiri prijatelja samoinicijativno su osmislila i pokrenula izazov u sklopu crowdfunding platforme 'Čini pravu stvar' kako bi prikupila sredstva za rad 'Debre', društva oboljelih od bulozne epidermolize. Plan je bio odvoziti biciklom 300 kilometara od Zagreba do Pule, donirati kunu po kilometru i potaknuti javnost da se pridruži ovoj akciji.

Patrick Čibarić, Adnan Dezdani, Tadija Glasnović i Amir Šoša prijatelji su koji su svoje biciklističko putovanje na more odlučili obojati humanitarnim bojama. 300 kilometara vožnje za djecu leptire završilo je u Puli, gdje ih je dočekao mali Nikolas, jedan od najmlađih članova Udruge Debra.

“Vozili smo za djecu leptire, umjesto njih i s njima u mislima”, napominje Tadija Glasnović, i dodaje: “Pomisao na to da je oboljelima od bulozne epidermolize teško obavljati svakodnevne radnje potaknula nas je da zanemarimo sva vlastita fizička ograničenja i umor te odvozimo turu brzo i s radošću.”

Doniravši kunu po kilometru, dečki su prikupili 1200 kn, a njihovoj akciji pridružil su se prijatelji, poznanici i obitelj. Sredstva se prikupljaju do kraja tjedna putem platforme 'Čini pravu stvar', a cilj je osigurati 5000 kuna koje će Udruga Debra koristiti za plaćanje troškova održavanja apartmana u kojemu mogu boraviti dvije obitelji tijekom liječenja u Zagrebu.

Sandra Šimundić