London: Matija Sloup četvrti u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu za OSI

"Ušao sam možda previše vruće glave i to me je koštalo medalje, Bronca mi je pobjegla za centimetar, srebro za pet centimetara", rekao je Sloup


 

Hrvatski paraolimpijac Matija Sloup u pravom trileru u kugli kategorije atletičara niskim rastom s osobnim rekordom od 9,81 metra zauzeo je četvrto mjesto ostavši bez bronce na svjetskom prvenstvu u Londonu za jedan centimetar.

Bronca je otišla Kinezu Che Zhen Yu koji je bacio kuglu 9,82 metra. Svjetski prvak je Iračanin Garra Tnaiash sa 10,49 metara, dok je srebro osvojio Portugalac Miguel Monteiro s daljinom od 9,86 metara.

"Nažalost nije sve išlo kako smo zamislili moj trener Mihovil Rendulić i ja. Ušao sam možda previše vruće glave i to me je koštalo medalje. Kad pomislim da mi je bronca pobjegla za centimetar, a srebro za pet centimetara, te kada sam u petu seriju ušao kao drugoplasirani, doista nije mi bilo lako. No, drugi put će biti drugačije, jer na treninzima sam pokazivao da doista imam potencijala da napravim onaj odlučni korak do medalje", zaključio je Matija Sloup.

Hrvatski atletičari su u Londonu do sada osvojili četiri medalje. Mikela Ristoski je osvojila zlato u skoku u dalj, Zoran Talić je u istoj disciplini bio drugi, Ivan Katanušić je osvojio broncu u bacanju diska, baš kao i Velimir Šandor.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti