Jelena Vuković: Hrvatska atletičarka s invaliditetom osvojila tri medalje na Međunarodnom memorijalu Bojana Hrvatina

"U Slovenj Gradecu sam praktički započela svoje prve sportske korake utrkama u kolicima, a evo danas, nakon dosta godina, tamo ponovno osvojila zlato", rekla je sjajna Puljanka

 

U Slovenj Gradecu održan je 48. po redu Međunarodni memorijal Bojana Hrvatina, koje natjecanje je namijenjeno isključivo osobama u invalidskim kolicima.

Kao jedina predstavnica Hrvatske sudjelovala je Jelena Vuković, članica atletskog kluba 'Spektar' iz Pule, u pratnji druge pomoćne trenerice Katarine Polić. Vuković je nastupila u troboju, bacanje kugle, diska i koplja. U sve tri discipline osvojila je prvo mjesto i to s rezultatom 6,55 m u bacanju kugle, 18,46 m u bacanju diska te 14,11 m u bacanju koplja.

"Zadovoljna sam nastupom u Sloveniji, pogotovo bacanjem koplja. To je odmah ispod mog najboljeg rezultata. U kugli i disku sam dosta loše bacala, problem je to što smo imali pravo na samo tri hica, a moji najbolji rezultati kreću u četvrtom i petom hicu. Međutim, uspjela sam osvojiti sva tri prva mjesta pa sam samim time zadovoljna ostvarenom zlatnom medaljom. U Slovenj Gradecu sam praktički započela svoje prve sportske korake utrkama u kolicima, a evo danas, nakon dosta godina, tamo ponovno osvojila zlato. Organizacija je bila izuzetna, a organizatori izuzetno susretljivi. Već sljedećeg vikenda očekuje nas bacački miting u Velikoj Gorici pa se i tamo, ukoliko odemo, nadam dobrim rezultatima", rekla je Jelena Vuković.

Na Memorijalu je nastupilo 98 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Ovo je bilo međunarodno natjecanje, ali ujedno i Prvenstvo Slovenije za osobe u invalidskim kolicima.

Klaudija Klanjčić