Damir Bošnjak: Medalja srebrnog sjaja na Svjetskom kupu u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Dodatni razlog za veselje donijela nam je nova paraolimpijska disciplina R9, točnije naš Rudolf Petrović, koji je u svojoj konkurenciji zauzeo 4. mjesto

 

Odlične vijesti nakon četvrtoga dana natjecanja na Svjetskom kupu u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Osijeku, Damir Bošnjak donio je hrvatskoj reprezentaciji medalju srebrnoga sjaja.

S pogođenih 568 krugova u disciplini P1 u kvalifikacijskom meču, popravio je osobni i državni rekord iz 2003. godine za jedan krug.

Uz Damira Bošnjaka u navedenoj disciplini nastupili su i Tomislav Blažević koji je završio na 23. mjestu s pogođenih 518 krugova, Petar Mihalić koji je ostvario 515 krugova, čime je zaslužio 25. mjesto, te debitant Drago Števinović koji je s 462 kruga zauzeo posljednje 27. mjesto u ukupnom poretku.

U ženskoj konkurenciji od 12 natjecateljica na 10 m – zračni pištolj, nastupila je i naša Sanja Soldo, koja je sa pogođena 353 kruga zauzela 9. mjesto.

Dodatni razlog za veselje donijela nam je nova paraolimpijska disciplina R9, točnije naš Rudolf Petrović. U konkurenciji od 14 strijelaca, Rudy je još jednom pokazao svoju kvalitetu u najdražoj mu disciplini, te je s pogođenih 613.6 krugova u kvalifikacijskom meču zauzeo 4. poziciju koja ga je odvela u finale, gdje je osvojio 6. Mjesto.

IPC Svjetski kup u streljaštvu traje do 19. do 27.rujna, natjecanja su u svim disciplinama, čak 260 nastupa.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti