Stolni tenis: Na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom tri odličja za Hrvatsku

U polufinalu je Anđela Mužinić bila bolja od svoje partnerice u ekipnom natjecanju Helene Dretar Karić savladavši je sa 3:0

Anđela Mužinić

U slovenskom Laškom na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom Hrvatska je postala bogatija u pojedinačnom djelu natjecanja za srebro i dvije bronce.

U kategoriji 3 Anđela Mužinić u finalu je izgubila od Šveđanke Ane Carin Alqist sa 1:3 i to po setovima 11:7, 9:11, 7:11 i 7:11, osvojivši tako srebrno odlićje.

U polufinalu je Mužinić bila bolja od svoje partnerice u ekipnom natjecanju Helene Dretar Karić savladavši je sa 3:0. Heleni Dretar Karić pripala je bronca. U kategoriji 6 Pavao Jozić osvojio je brončanu medalju pobjedom nad Francuzom Bastienom Grundelerom sa 3:0. Jozića je u polufinalu porazio Španjolac Alvar Valera sa 1:3

Od ostalih, Mirjana Lučić  u kategorjii 10 je za ulazak u polufinale izgubila od Turkinje Umran  Ertis sa 2:3. U kategoriji 4 muški Tomislav Špalj je za ulazak u polufinale izgubio od Francuza Tomasa Maxima sa 0:3. Vjekoslav Gregorović je nakon prolaza grupe ispao od Rumunja Bobia Simiona sa 2:3. Jelena Šišić  i Zoran Križanec nisu prošli grupe.

Izbornik Emil Gubica ocijenio je pojedinačni dio natjecanja naših stolnotenisačica i stolnotenisača odličnim te očekuje potvrdu dobrih nastupa u ekipnom djelu natjecanja.

U slovenskom Laškom od 26. rujna do 5. listopada nadmeće se više 280 stolnotenisačica i stolnotenisača iz preko 30 zemalja.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti