Projekt ReSport: Riječki Športski savez osoba s invaliditetom na ljetnom kampu u Rimu

Projekt ReSport čini europsku sportsku mrežu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom te promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti

 

Troje sportaša s invaliditetom te šestero sportskih stručnjaka Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovalo je na Summer campu projekta ReSport, koji se koncem rujna održavao u Rimu, u sklopu programa Erasmus+Sport - Collaborative Partnership.

Kroz tri dana sportaši su se okušali u raznim sportskim aktivnostima poput stolnog tenisa, orijentacijskog sporta i boćanja za osobe s invaliditetom, a sportski eksperti upoznali s primjerima dobre prakse inozemnih partnera i dogovorili buduće aktivnosti u sklopu projekta.

Naime, projekt ReSport čini europsku sportsku mrežu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom te promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti. Cilj projekta je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate. Projekt također uključuje suradnju s organizacijama djece i mladih kako bi se poticala socijalna uključenost osoba s invaliditetom te njihove jednake mogućnosti u sportu.

Partneri Projekta ReSport su organizacije iz 8 zemalja: Francuske, Italije, Portugala, Irske, Turske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je Centar NAPREJ Maribor dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Vrijednost projekta je 489 tisuća eura, od čega je 80 posto sufinancira Europska unija preko programa Erasmus+Sport - Collaborative Partnership.

Anita Blažinović