Dobra vijest: Nakon Europskog prvenstva naši stolnotenisači s invaliditetom još uvijek u svjetskom vrhu

Iako nije nastupila na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Laškom, aktualna svjetska prvakinja i paraolimpijska pobjednica Sandra Paović i dalje je vodeća u svojoj kategoriji 6 s ukupno 1485 bodova

 

Prema najnovijoj rang listi Svjetske stolnoteniske federacije, hrvatski paraolimpijski stolnotenisači i stolnotenisačice i dalje su među najboljima u svojim kategorijama, a tome su zasigurno pomogli odlični nastupi na Europskom prvenstvu u Laškom.

Iako nije nastupila na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Laškom, aktualna svjetska i paraolimpijska pobjednica Sandra Paović i dalje je vodeća u svojoj kategoriji 6 s ukupno 1485 bodova, čak 154 boda više od svoje prve pratiteljice, Ruskinje Raise Chebanike.

Odličan plasman potvrdile su zlatne s nedavno završenog Europskog prvenstva Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Anđela je zadržala svoju poziciju na četvrtom mjestu u kategoriji 3, dok je u istoj kategoriji Helena Dretar Karić napredovala do 9. mjesta. U kategoriji 4 Jelena Šišić je na 27. mjestu, a u kategoriji 10 Mirjana Lučić popravila je svoj rang te sada drži visoko šesto mjesto.

Što se tiče muške konkurencije, u kategoriji 1 Daniel Lazov je na 18. mjestu, u kategoriji 2 Damir Vuković je na 49. mjestu, u kategoriji 3 Nino Baša je na 78. mjestu, u kategoriji 4 Tomislav Špalj zauzima 17. mjesto, u kategoriji 5 Zoran Križanec je na 28. mjestu dok u kategoriji 6 naši srebrni momci s Europskog prvenstva Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović zauzimaju 7., odnosno 15. mjesto.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti