Genova: Počele su Europske igre mladih sportaša s invaliditetom

"U ovom tjednu vidjet ćemo nove zvijezde u usponu, buduće paraolimpijce, a najviše ćemo vidjeti što je moguće ako uzmemo svoju sudbinu u naše ruke i aktivno živimo svoj život", rekao je Ratko Kovačić, čelni čovjek Europskog paraolimpijskog odbora i HPO-a

 

Na Piazza de Ferrari u talijanskoj Genovi svečano su otvorene Europske igre mladih sportaša s invaliditetom. Do 15. listopada nadmetat će se u atletici, plivanju, judu, golbalu, stolnom tenisu, boćanju jedrenju i nogometu više od 400 sportaša iz 30-ak zemalja.

Mladi hrvatski sportaši s invaliditetom, njih 28, natjecat će se u judu, atletici, plivanju, stolnom tenisu i boćanju. Na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nazočnim sportašima i trenerima obratio se predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, koji je istaknuo:

"U ovom tjednu vidjet ćemo nove zvijezde u usponu, buduće paraolimpijce, a najviše ćemo vidjeti što je moguće ako uzmemo svoju sudbinu u naše ruke i aktivno živimo svoj život. Ovaj veliki događaj je vrhunac godine za sve sudionike, njihove trenere i organizaciju EPYG 2017.

No osim rezultata i medalja koji nas čine vrlo ponosnim, europske igre mladih također su važne za stjecanje i razmjenu znanja između trenera i sportaša, kao i osoblja nacionalnih paraolimpijskih odbora. Europske igre mladih postale su najvažniji sportski događaj za mlade sportaše s invaliditetom u Europi", zaključio je Kovačić.

Podsjetimo da je naš Varaždin 2015. u srpnju bio domaćin prošlih igara.

Darko Matić / HPO