Blatter: Brazilu nismo trebali dati domaćinstvo SP-a

"Uputili smo jasnu poruku brazilskim političarima da se za vrijeme SP-a sljedeće godine prosvjedi ne smiju ponoviti. Cijela odgovornost je na političarima", kategoričan je predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e

Manje od godinu dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e Joseph Blatter poprilično je zabrinut.

- Možda smo ipak napravili pogrešku kada smo Brazilu dali domaćinstvo nadolazećeg Svjetskog prvenstva 2014. – istaknuo je Blatter komentirajući nedavne prosvjede za vrijeme odigravanja Kupa konfederacija te dodao – Uputili smo jasnu poruku brazilskim političarima da se za vrijeme SP-a sljedeće godine prosvjedi ne smiju ponoviti. Cijela odgovornost je na političarima. FIFA nije pridonijela onome što se dešavalo na Kupu konfederacija i za to ne može biti odgovorna.

Podsjetimo, tisuće Brazilaca diljem zemlje prosvjedovalo je jer je za organizaciju SP –a potrošeno 15 milijardi eura. Kritizirajući vladu tvrde da bi bilo bolje da su novac uložili u obrazovanje, zdravstvo i druge životne sfere.

VLM