URIHO: Završeni turniri u kuglanju, belotu i stolnom tenisu u sklopu Festivala sporta

Završna svečanost s podjelom medalja i nagrada najboljim sportaši(ca)ma s invaliditetom u sklopu Festivala sporta bit će 1. prosinca u 17 sati, u Galeriji Sunce


 

U sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom, odnosno 16. športskih susreta u organizaciji Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO, čija je predsjednica Jadranka Blagus, koji su organizirani povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i obilježavanja 71. obljetnice Ustanove URIHO, 24. studenog završio je turnir u kuglanju, održan u SD Vinko Bek u Zagrebu. Istog dana organiziran je turnir u belotu, u Galeriji Suncei, te u stolnom tenisu 26. studenog u dvorani Dragutin Šurbek u Zagrebu.

Organizator kuglanja bio je Zoran Mihajlović iz URIHO-a, dok je sam turnir vodio Branimir Milešević, koji je ujedno s Brankom Orečićem bio i sudac. Inače je Milešević voditelj kuglanja u udruzi HVIDR-a Maksimir.

Na kuglanju je sudjelovalo šest ekipa: ŽKK Sidra, MKK Sidra, HVIDR-a Maksimir, UUHBDRRH Grada Zagreba i Zagrebačke županije, URIHO i Veteran ’91, s po četiri igrača. Igralo se od 14 do 18 sati.

U ekipnoj kategoriji u kuglanju pobijedili su:

1. MKK Sidra, u sastavu: Branko Rečić, Josip Ivezić, Dejan Biševac i Neven Gojčeta, s ukupno 1129 bodova

2. ŽKK Sidra, u sastavu: Anka Velić, Nela Šoštarić, Slavica Roso i Ljuba Dolanski, s ukupno 1059 bodova

3. Veteran ’91, u sastavu: Zvonko Filković, Ivan Atalić, Miljenko Đukić i Jakov Džaja, s ukupno 1050 bodova.

Od natjecatelja prvo mjesto osvojio je Neven Gojčeta s 308 bodova, drugo Branko Rečić s 299 bodova – oboje iz MKK Sidra, a treće Anka Velić iz ŽKK Sidra, s 284 bodova.

Organizatorica belota bila je Gordana Semper iz URIHO-a, a igralo je osam parova s po dvoje igrača, znači ukupno 16 natjecatelja. Prvo mjesto u belotu osvojio je par Željko Gulan i Branimir Bagarić, drugo par Marko Grobotek i Josip Držaić, a treće Domagoj Glažar i Gordana Glažar.

 

Stolnoteniski turnir vodila je profesionalna trenerica Ivana Knežević Šambić iz Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, a obol su došle dati Jadranka Blagus, predsjednica STKOI-a URIHO te dopredsjednica i suosnivačica Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom (HSTSI-a), te Mirela Šikoronja Ivančin, glavna trenerica hrvatske stolnoteniske reprezentacije. Turnir je trajao oko četiri i pol sata, a igralo se u kategorijama: kolica, muški stojeći, žene stojeće, 11 – žene i 11 – muški.

U kategoriji kolica (1-4) od osmero igrača/ica pobjedu su odnijeli:

1. Nino Baša

2. Vladimir Ivezić

3. Karlo Kopčić.

U kategoriji stojećih žena (5-10) pobijedile su:

1. Vukosava Jurčić

2. Snježana Vidaković

3. Gordana Tadić.

U kategoriji stojećih muških (5-10), od ukupno petnaest igrača, pobijedili su:

1. Ilija Tomić

2. Milivoj Santaj

3. Marko Vračan.

U kategoriji 11 - muški pobijedili su:

1. Martin Pendel

2. Filip Klafurić

3. Dino Mikrut.

U kategoriji 11 – žene pobijedili su:

1. Josipa Debanić

2. Valentina Orečić

3. Katarina Hajduković Prinčić.

 

U sklopu Festivala sporta, ovogodišnji turniri u malom nogometu održani u Sportskoj dvorani Vinko Bek, započeli su 25. listopada 2017., a završili 15. studenog. Ujedno su završeni turniri u visećoj kuglani i pikadu ŠDOI 20. listopada u prostorijama HVIDRA-e Susedgrad, zatim u boćanju CP održanom 9. studenog i u atletici 14. studenog – oba u Centru Dubrava. U sjedećoj odbojci upriličena je prezentacija u SD Vinko Bek, , kao i turnir u pikadu 22. studenog, u Galeriji Sunce.

Svi oni koji nisu imali prilike doći na završene turnire, imaju još mogućnost na samo dva: šah 27. studenog u 17 sati u Galeriji Sunce URIHO; nogomet - egzibicija i podjela medalja 29. studenog u 16 sati u Dvorani Vinko Bek.

Završna svečanost s podjelom medalja i nagrada najboljim sportaši(ca)ma s invaliditetom u sklopu Festivala sporta bit će 1. prosinca u 17 sati, u Galeriji Sunce u sklopu Ustanove URIHO u Zagrebu, Avenija Marina Držića 1.

Napomenimo još i to da će se u Koprivnici u četvrtak, 30. studenog, održati Državno prvenstvo u stolnom tenisu za kategoriju 11.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti