Dobra vijest: Prva povijesna rukometna utakmica osoba u invalidskim kolicima

Utakmica u Zagrebu između Hrvatske i Italije izvrstan je primjer da se još jednom dokaže kako sport i rukomet nisu ograničeni na dob, spol ili tjelesno stanje osobe

 

Zagreb će biti mjesto prve povijesne rukometne utakmice osoba u invalidskim kolicima (Wheelchair handball) između Hrvatske i Italije, 29. studenog u 17 sati u Dvorani Kutija šibica.

"Najnovija dostignuća donijela su sve veći interes za rukomet u invalidskim kolicima, ne samo u Europi, već i u cijelom svijetu", poručuju iz Hrvatskog rukometnog saveza. "Stoga je Zagrebački rukometni savez u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom, pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, odlučio organizirati prvu i povijesnu rukometnu utakmicu u invalidskim kolicima. Ovo je izvrstan primjer da se još jednom dokaže kako sport i rukomet nisu ograničeni na dob, spol ili tjelesno stanje osobe. Smatramo kako je upravo rukomet sport za sve – sport bez granica. 

Uz samu utakmicu priređen je i program koji će uveličati brojni prijatelji sporta i rukometa te drugi uvaženi gosti iz političkog, javnog, kulturnog i sportskog života Grada Zagreba i Republike Hrvatske. 
Navedenom utakmicom želi se pokrenuti aktivniji i prikladniji proces uključivanja u sport i rukomet osoba s invaliditetom te smatramo kako će ovaj sportski događaj pružiti dodatnu potporu klubovima, kao i drugim sportovima da organiziraju slične sportske akcije. Utakmicu podržava i Tor, maskota Europskog prvenstva 2018.
Dođite i podržite rukometaše te zajedno sportom istaknite posebnosti, a ne različitosti", pozivaju iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Božica Ravlić