Mexico City: Kristijan Vincetić i Ante Rađa spremni za Svjetsko prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom

Svjetsko prvenstvo okupit će najbolje svjetske plivače i dizače utega, a očekuje se otprilike 1200 sportaša koji će se natjecati u obje discipline

 

Svjetsko prvenstvo u plivanju i dizanju utega održat će se od 2. do 8. studenoga u Mexico Cityju u sklopu kojega će se natjecati i dvojica hrvatskih plivača – Kristijan Vincetić i Ante Rađa.

Nakon što je Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) odgodio održavanje prvenstva u rujnu ove godine, radi razarajućeg potresa u Meksiku, nadolazeća subota okupit će najbolje svjetske plivače i dizače utega. U Meksiku se očekuje otprilike 1200 sportaša, službenika i zaposlenika iz gotovo 90 zemalja koji će se natjecati u oba sporta.

Za ovo izdanje Svjetskog prvenstva određen je novi raspored natjecanja koja će se odvijati na prvotno planiranim lokacijama koje su odabrane prije prirodne katastrofe koja je pogodila Mexico City i okolicu. Olimpijski bazen Francisco Marquez ugostit će otprilike 550 plivača iz 60 zemalja, dok će susjedna Olimpijska dvorana Juan de la Barrera biti domaćin natjecanja u dizanju utega.

"Ovim prvenstvom dajemo podršku građanima Meksika i priliku svim sportašima koji su naporno trenirali cijelu godinu, da se natječu na najvišoj razini. Također, željno iščekujemo najbolje svjetske dizače utega i plivače koji će se izboriti za svjetske titule", izjavio je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora, Andrew Parsons.

Podsjetimo, ovogodišnje Svjetsko prvenstvo je prvo natjecanje u povijesti u sklopu kojega će se zajedno održati dva svjetska prvenstva u sportovima za osobe s invaliditetom. Usto, obje lokacije održavanja prvenstva originalno su konstruirana za potrebe održavanja Olimpijskih igara u Meksiku 1968. godine

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti