Rijeka: Seminar plivanja za osobe s invaliditetom u sklopu Re-sport projekta

Projekt Re-sport promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti

 

U organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke na Bazenima Kantrida održan je Seminar plivanja za osobe s invaliditetom u sklopu Re-sport projekta.

Seminar je uključivao teoretsko predavanje te demonstraciju plivanja za osobe s invaliditetom u bazenu.

Projekt Re-sport promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti te promovira zdravlje kroz povećanje sudjelovanja i jednak pristup sportu za sve.

Cilj projekta je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate. Također, projekt uključuje suradnju s organizacijama djece i mladih kako bi se poticala socijalna uključenost osoba s invaliditetom te njihove jednake mogućnosti u sportu. Partnerstvo promiče sudjelovanje ciljnih skupina u području sporta i tjelesne aktivnosti te podržava provedbu načela EU dobrog upravljanja u sportu, europske strategije za socijalnu uključenost i jednake mogućnosti, smjernice EU-a za fizičke aktivnosti kao i druge dokumente u tom području.

Partneri Projekta Re-sport su organizacije iz osam zemalja: Francuske, Italije, Portugala, Irske, Turske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je Centar NAPREJ Maribor dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Re-sport čini europsku sportsku mrežu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Iznos ukupnog projekta je 59.481 eura a projekt je sufinanciran 80 posto od strane Europske unije, točnije 47.584,80 eura, preko programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti