Mikela Ristoski: Jednoj od naših najboljih paraolimpijki dodijeljen stan u centru Pule

Proslavljena hrvatska reprezentativka nije krila zadovoljstvo zbog dodijeljenog joj stana, te je zahvalila gradonačelniku i Gradu uz poruku kako će joj ovime motivacija na svim budućim natjecanjima biti još veća

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić uručio je u srijedu ključeve stana jednoj od najuspješnijih hrvatskih paraolimpijki Mikeli Ristoski, koja je zahvaljujući brojnim dosadašnjim sportskim uspjesima doprinijela afirmaciji Pule.

"Iznimno sam ponosan na činjenicu da Pula ima sjajne mlade talente, i to ne samo u kulturnom i privatnom sektoru, već i u sportu. Mikela je svakako jedna od njih i već godinama niže velike uspjehe na najvećim svjetskim natjecanjima", kazao je Miletić. Ona je, dodao je, već bezbroj puta dokazala da se jedino marljivim radom, trudom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i životni uspjesi, a rad treba znati i nagraditi.

Stoga je, kaže, pored dodjele Grba Grada Pule u 2011. godini za postignute izvanredne rezultate u paraolimpijskom sportu, te ponovno 2016. za osvojeno zlatno odličje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Grad Pula ove godine Mikeli dodijelio stan u najam, koji će joj svakako olakšati život i doprinijeti budućim uspjesima.

Proslavljena hrvatska reprezentativka, uz majku i trenera Daniala Temima, nije krila zadovoljstvo zbog dodijeljenog joj stana, te je zahvalila gradonačelniku i Gradu uz poruku kako će joj ovime motivacija na svim budućim natjecanjima biti još veća.

Stan za službene potrebe Mikeli je Grad Pula dao u najam u skladu s Odlukom o davanju stanova u najam na rok od pet godina. Stan se nalazi u stambenoj zgradi u Istarskoj ulici, sastoji se od jedne sobe, kuhinje i kupaonice, ukupne površine 31,57 četvornih metara.

Među brojnim uspjesima mlade Puljanke bilježi se i onaj iz 2012. kada je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila broncu u skoku u dalj skokom od 5,28 metra. Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. skokom i osobnim rekordom od 5,79 metra osvaja zlatnu medalju, a 2017. godine na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu osvojila je zlato skokom od 5,66 metara. Tri puta je proglašena najboljom hrvatskom sportašicom s invaliditetom u Hrvatskoj po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dobitnica je državne nagrade za sport "Franjo Bučar" te odlikovana Ordenom kneza Branimira i Ordenom Reda danice hrvatske.

Inače, zbog iznimnih dostignuća u vaterpolu i sportu općenito, Grad Pula se 2016. godine odužio i olimpijskom pobjedniku, Puljaninu Damiru Buriću, dodijelivši mu poslovni prostor na korištenje. Tako je i po najboljem hrvatskom sportašu 20. stoljeća Mati Parlovu, koji je svojim sportskim uspjesima u boksu proslavio Pulu diljem svijeta, Grad Pula imenovao svoj Dom sportova. Osim toga, pored dodjele poslovnog prostora za ugostiteljsku djelatnost u samom centru Pule na Giardinima, bez naknade i na rok od deset godina udruzi koja nosi njegovo ime dodijeljen je i poslovni prostor nasuprot Herkulovih i Dvojnih vrata.

Hina