Sportski savez osoba s invaliditetom Rijeke: Obavljeno završno testiranje u plivanju u sklopu projekta ReSport

Cilj projekta ReSport je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate

 

Nakon deset tjedana provedbe plivanja za osobe s invaliditetom u sklopu Projekta ReSport, Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke obavio je završno testiranje sa sudionicima koji su prisustvovali ovim sportskim aktivnostima. Ovom evaluacijom, odnosno testiranjem, doći će se do rezultata utjecaja plivanja na sudionike – objavljeno je na Facebook profilu Tanje Sportić, projekt menadžerice Saveza.

"Projekt ReSport promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti te promovira zdravlje kroz povećanje sudjelovanja i jednak pristup sportu za sve. Cilj projekta je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate. Također, projekt uključuje suradnju s organizacijama djece i mladih kako bi se poticala socijalna uključenost osoba s invaliditetom te njihove jednake mogućnosti u sportu. Cilj partnerstva je promicati sudjelovanje ciljnih skupina u području sporta i tjelesne aktivnosti te podržati provedbu načela EU dobrog upravljanja u sportu, podržati europske strategije za socijalnu uključenost i jednake mogućnosti, smjernice EU-a za fizičke aktivnosti kao i druge dokumente u tom području", objašnjeno je u tekstu.

ReSport čini europsku sportsku mrežu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Kako je istaknuto, iznos ukupnog projekta je 488.928,99 eura, a projekt je sufinanciran 80 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership. Točnije, sufinanciran je u iznosu 391.143,19 eura, od čega iznos za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 59.481,00 eura.

Partneri Projekta ReSport su organizacije iz osam zemalja: Francuske, Italije, Portugala, Irske, Turske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je Centar NAPREJ Maribor, dok je partner iz Hrvatske Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Klaudija Klanjčić

Foto: Facebook profil Tanje Sportić

 

Povezane vijesti