Sandra Paović briljira na prvenstvu u stolnom tenisu u Italiji

Nova članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom URIHO na Otvorenom prvenstvu Italije u stolnom tenisu osvojila je zlatnu medalju

Članovi stolnoteniske reprezentacije osoba s invaliditetom uspješno nastupaju na Otvorenom prvenstvu Italije u stolnom tenisu Lignano 2013.

Najviše uspjeha imala je Sandra Paović koja je u kategoriji 6 – stojeće osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Sandra je nakon poraza u grupi od Ukrainke Yuliye Klymenkos 2:3 te pobjedama nad Ruskinjom Fatmom Fattakhovom sa 3:0 i Britankom Felicity Pickard 3:1 prošla grupu kao druga. U polufinalu je igrala sa prvom na svjetskoj rang listi i pobjednicom sa 14. Paraolimpijskih igara iz Londona Ruskinjom Raisom Chebanika koju je pobijedila sa 3:1. U finalu Sandra Paović pobijedila je Ukrajinku Antoninu Khodzynsku sa 3:2.

- Nakon što sam u mađarskom Egeru došla do svog prvog zlatnog odličja s nestrpljenjem sam očekivala ovaj turnir u Lignanu, po završetku finala govorila je Paović. Naime ovaj turnir je po koeficijentu najjači i na njemu su nastupile ponajbolje svjetske stolnotenisačice na svijetu u mojoj kategoriji, tako da sada sa sigurnošću mogu reći da sam doista na dobrom putu koji sam zacrtala odlučivši se da se uključim u paraolimpijski stolni tenis. Vjerujem da ću se do rujna i Europskog prvenstva još bolje pripremiti i da su preda mnom doista lijepi stolnoteniski dani - izjavila je naša Sandra .

Helena Dretar Karić je također napravila vrlo dobar rezultat osvajanjem trećeg mjesta u kategoriji 3 – sjedeće. Nakon prolaska grupe u četvrtfinalu je Helena pobijedila Britanku Saru Head sa 3:2, a u polufinalu je poražena od Šveđanke Anne Ahlquist-Carin sa 0:3.

Tomislav Špalj u kategoriji 4 sjedeći i Pavao Jozić u kategoriji 6 - stojeći ostvarili su prolaz grupe i plasirali se između 5. i 8. mjesta.

Zoran Križanec u kategoriji 5 sjedeći, Dinko Obilinović u kategoriji 6, Vedran Vulin u kategoriji 9, kao i Anđela Mužinić u kategoriji 3 nisu uspjeli proći grupe.

U talijanskom Lignanu od 18. do 24. ožujka nastupa preko 250 natjecatelja iz 28 zemalja među kojima i Reprezentacija Hrvatske sa pet stolnotenisača i tri stolnotenisačice.

HPO Press

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL