Dobra vijest: U Slatini počela djelovati Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac

"Od samog početka veliku podršku dobili smo od predstavnika gradskih vlasti, a posebno zahvaljujem volonterima, donatorima i građanima Slatine. Zbog vas znamo da osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju neće biti 'nevidljivi građani' ovoga grada", rekla je predsjednica Udruge Patricija Karaman

 

Riječima "Veselimo se svemu što nas čeka" predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Patricija Karaman, najavila je početak rada i pozvala na suradnju sve ljude dobre volje s područja grada Slatine i šire okolice, prenosi portal Glas Slavonije.

"Iako je iza Udruge samo mjesec dana aktivnog rada, ne može se riječima opisati koliko smo sretni, jer smo u tako kratkom vremenskom razdoblju u nevjerojatnoj mjeri osjetili ljubav građana našega grada. Pamtimo svaki razgovor, svaki savjet i podršku, koja nam je od iznimne važnosti. Ovim putem želimo zahvaliti Hrvatskom savezu udruga osoba s intelektualnim teškoćama i predsjednici Saveza Mirjani Jakovčev što su nam bili vjetar u leđa pri ponovnoj aktivaciji Udruge. Od samog početka veliku podršku dobili smo i od naših predstavnika gradskih vlasti koji su odvojili vrijeme za nas te zajedno s nama na sastancima iznjedrili niz ideja i dogovorili njihovu realizaciju", kaže predsjednica Udruge Patricija Karaman.

Udruga Vretenac ima privremeno sjedište u OŠ školi Eugena Kumičića, čije je Vijeće učenika humanitarnim plesom omogućilo da Udruga osigura printer koji joj je nužan za početak rada. Predsjednica i članovi udruge zahvalni su njima, kao i dečkima grupe Otkazani let, jer su nastupili na priredbi kojom je označen početak ponovnog rada ove udruge. Zahvalni su i prijateljima iz Udruge Jaglac koji su izvanredno izveli dramsku jednočinku, i svima koji su svojim prilozima pomogli radu Udruge, a posebno vrijednim volonterima.

Volonteri su od prvog dana pokazali da imaju veliko srce i da su spremni posvetiti svoje slobodno vrijeme radu Udruge. Zajedno s našim voditeljima radionica, oni su kamen temeljac civilnog društva jer oživljavaju najplemenitije težnje čovječanstva – zauzimanje za mir, slobodu, sigurnost i jednake mogućnosti za sve ljude.

"Zbog vas znamo da osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju neće biti 'nevidljivi građani' ovoga grada", zaključila je Patricija Karaman.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti