Hrvatski športski savez gluhih: Na Olimpijske igre gluhih idemo po medalje

Rukometna reprezentacija gluhih će se i ove godine boriti za zlatnu medalju koja bi, ako se ostvari, bila četvrto zlato u nizu

Hrvatska delegacija gluhih sportaša i voditelja koja broji 35 sportaša i 23 službene osobe sudjeluje  na 22. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih od 26. srpnja do 4. kolovoza 2013. u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.
Na Olimpijskim igrama gluhih Sofia 2013 sudjeluje više od sto zemalja iz cijelog svijeta, hrvatski gluhi reprezentativci nastupit će na pet sportova – rukomet, streljaštvo, stolni tenis, atletika i plivanje.
Rukometna reprezentacija gluhih će se i ove godine boriti za zlatnu medalju koja bi, ako se ostvari, bila četvrto zlato u nizu.
Olimpijske igre gluhih su jedno od najstarijih sportskih natjecanja osoba s invaliditetom. Prve su održane 1924. godine, danas su svjetski priznate i ravnopravne Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. a o 22. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih
Više o samim igrama možete pročitati na stranici www.deaflympics.com, a o 22. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih www.sofia2013.com.

In-Portal