Pučka pravobraniteljica: Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta za ljudska prava

Sedam članova Savjeta imenuju se na vrijeme od četiri godine, i to jedan predstavnik iz civilnog društva te po dva predstavnika nacionalnih manjina, akademske zajednice i medija

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović

Pozivaju se organizacije civilnog društva, pojedinci, mediji, sveučilišta i znanstvene ustanove u Republici Hrvatskoj da predlože kandidate za članove Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice, objavljeno je na stranici ombudsman.hr.

"Savjet za ljudska prava savjetodavno je tijelo koje razmatra i predlaže strateške smjernice u području promicanja ljudskih prava i sloboda, osigurava kontinuiranu suradnju u području ljudskih prava i sloboda između pučke pravobraniteljice, civilnog društva, akademske zajednice i medija te razmatra druga pitanja od značaja za rad pučke pravobraniteljice u području promicanja ljudskih prava i sloboda", pojašnjeno je.

Temeljem javno objavljenog poziva, pučka pravobraniteljica imenuje sedam članova Savjeta na vrijeme od četiri godine, i to jednog predstavnika iz civilnog društva te po dva predstavnika nacionalnih manjina, akademske zajednice i medija.

Rok prijave je 1. veljače 2018., a uvjete koje kandidati moraju zadovoljiti nalaze se na stranici www.ombudsman.hr.

Za sve dodatne informacije o ovom Javnom pozivu, kao i za sva pitanja vezana uz prijavu, možete se obratiti Uredu pučke pravobraniteljice, kontakt osoba: Tatjana Vlašić, broj telefona: 01/643 1630; e-mail: tatjana.vlasic@ombudsman.hr.

Prijedlozi se šalju na adresu: Ured pučke pravobraniteljice, Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb, s naznakom "Prijedlog kandidata za članove Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice".

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti