Olimpijske igre gluhih: Veličanstvene pobjede hrvatskih rukometaša

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto naši gluhi rukometaši nadvisili su Njemačku unatoč loše odigranom prvom poluvremenu u kojem su "tihi vatreni" napravili čak 19 tehničkih pogrešaka, ali ih je izvukao raspoloženi vratar Šegovac

Nakon pobjeda nad Mađarskom i SAD hrvatski su rukometaši svladali na Olimpijskim igrama gluhih, koja se od 26. srpnja do 4. kolovoza održava u Sofiji, i reprezentaciju Njemačke sa 35: 24 (18:15).
HRVATSKA: Havić, Rozić, Bašić, Lušić 12 (1), Bošnjak 10, Jukić 1, Kolarić 2, Jusić 2, Crnojević 5, Smolčić, Barešić, Pajić 2, Šagovac, Damjanić, Turković 1, Perak 4.

NJEMAČKA: Lauckner 2, Klahold, Kinnback 3 (2), Herzer 3, Schakiers 3 (1), Biesel, Zier 1, Dolp 2, Zoller, Werling 8 (1), Anders-Brennen 2, Cartnes, Mitschke Izbornik: Wolfang Koch

Sedmerci: Njemačka 6 (4), Hrvatska 4 (1).

Isključenje: Njemačka 2 minuta (Herzer); Hrvatska 8 minuta (Bašić, Lušić 2+2, Pajić)

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto naši gluhi rukometaši nadvisili su Njemačku unatoč loše odigranom prvom poluvremenu u kojem su "tihi vatreni" napravili čak 19 tehničkih pogrešaka, ali ih je "izvukao" raspoloženi vratar Šegovac.

U drugom poluvremenu naši su odlično zaigarali u obrani i u 36. minuti poveli sa 8 golova razlike i praktično već tada riješili pitanje pobjednika pa je izborniku i treneru Voji Bjegoviću to je bila prigoda da uvede u igru sve rukometaše.

"Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom u prvom poluvremenu. Ponovno je naš najbolji igrač i strijelac bio Oliver Lušić. Zadovoljan sam i učincima Šagovca i Bošnjaka, ali njima će se još netko morati pridružiti ukoliko želimo pobijediti i u polufinalnom susretu u kojem nas čeka bolji iz susreta Turska i Srbija.

In-Portal / Hina