PYEONG CHANG 2018: Bruno Bošnjak šesti u crossu

"Ovo natjecanje moram što prije zaboraviti i dobro se pripremiti za banked slalom u petak gdje nas sedmorica ravnopravno konkuriramo za medalju", rekao je hrvatski paraolimpijac

 

Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak stigao je do četvrtfinala natjecanja daskaša na snijegu u disciplini cross na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu, no u toj fazi natjecanja brži od njega bio je Austrijanac Reinhold Schett.

"Ljut sam na sebe. Bio sam brži i bolji. Mogao sam ga barem triput zaobići. No, kada sam krenuo da ga obiđem, Schett je padao i morao sam paziti na njega te sam zato na kraju ispao. Ništa, ovo natjecanje moram što prije zaboraviti i dobro se pripremiti za banked slalom u petak gdje nas sedmorica ravnopravno konkuriramo za medalju", rekao je Bošnjak.

Bošnjak je u kvalifikacijama je ostvario šesto vrijeme, dok je u osmini finala bio bolji od Rumunja Mihaita Papara te je na kraju natjecanja u konkurenciji 13 natjecatelja zauzeo šesto mjesto.

Novi paraolimpijski pobjednik je Amerikanac Mike Schultz koji je u finalu savladao Nizozemca Chrisa Vosa. Brončani je Amerikanac Noah Elliott koji je svladao Schetta.

Izvor: HPO