Samobor: Klub Profectus uključuje još više djece s teškoćama u razvoju u program 'Judo za sve'

Za upis u klub postoji velika lista čekanja, limitirani su prostorom, a program 'Judo za sve' financira se iz redovnog sportskog programa

 

Judo klub Profectus Samobor od rujna prošle godine provodi besplatni program 'Judo za sve' namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Zbog velikog interesa uskoro je formirana i druga grupa te su djeca podijeljena prema potrebama za pomoći u treniranju, a svako dijete ima svog asistenta, među kojima su i djeca bez poteškoća koja redovito treniraju judo u klubu. Na taj način se ruše predrasude prema djeci s poteškoćama, a ona se socijaliziraju u radu s djecom bez poteškoća.

Glas o kvalitetnom programu “profectusovaca” stigao je nedavno i do ekipe nagrađivane emisije Nove TV Provjereno. Jedan od roditelja polaznika programa pismom se obratio tv ekipi pa je priča o programu 'Judo za sve' i njegovom začetniku, treneru Matiji Frliću emitirana u četvrtak 29. ožujka i izazvala ogroman interes.

Osim kroz brojne komentare na društvenim mrežama, klub i trener Matija Frlić dobili su brojne upite zainteresiranih o programu od roditelja s djecom s poteškoćama u razvoja, pa do ljudi koji žele volontirati. Na žalost, mnogi roditelji ostali su razočarani jer su dvije grupe popunjene, a postoji i povelika lista čekanja. Klub je limitiran i prostorom i slobodnim terminima u svojim prostorima, a financiranje programa se provodi od prihoda kluba u redovnom sportskom programu.

U klubu se nadaju da će emisija i iskazani interes pomoći u rješavanju problema te da će se iznaći rješenje za uključenje što većeg broja djece s teškoćama u razvoju u program 'Judo za sve'.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti