Zadar: Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom organizira simpozij za voditelje OSI udruga

Program 'Zajedno u zajednici' usmjeren je razvoju priroritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalne uključenosti korisnika

 

Simpozij u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom okuplja voditelje udruga osoba s invaliditetom iz područja cijele Hrvatske, a čine ga predavanja međunarodno i tuzemno priznatih stručnjaka. Održat će se 6. travnja ove godine u Omladinskom hostelu Zadar, javlja Radio Zadar HRT.

Riječ je o projektu unutar trogodišnjeg programa Zajedno u zajednici financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Program Zajedno u zajednici je usmjeren razvoju priroritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalne uključenosti korisnika.

Spomenuti program, uz Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, još sadrži aktivnosti Informativnih radionica za roditelje osoba s invailditetom i Ljetni kamp.

Neki od uvaženih gostiju V. Simpozija:

- prof.dr.sc. Slavica Golubović, Srbija;

- doc.dr.sc. Medina Vantić-Tanjić, BiH;

- Ljubica Lukačić, Saborska zastupnica;

- Zvjezdana Bogdanović, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mllade i socijalnu politiku;

- Marica Mirić, Savez osoba s invaliditetom Hrvatske.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti