Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar: Održan turnir u kuglanju

Sudionici na natjecanju bile su osobe s intelektualnim oštećenjem, koje dolaze iz ukupno dvanaest prijavljenih udruga i ustanova koje skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama

 

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar, povodom nadolazećeg obilježavanja dana Grada Vukovara, a u sklopu programa pod nazivom Možemo i mi, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organizirala je turnir u kuglanju osoba s intelektualnim oštećenjem 2018., koji je održan na kuglani u Športskoj dvorani Borovo naselje, objavio je prošlog tjedna Hrvatski radio Vukovar.

Turnir je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

“Sve ono što Golubica radi na području našeg grada jako puno znači za grad, za osobe s intelektualnim oštećenjima. Mislim da njihovi rezultati dovoljno govore o njihovom radu. I činjenica da su dobili pohvalu nadzora, zapravo potvrdu o uspješnosti provedbe projekta, kao što sam malo prije napomenula, uz pomoć ovih divnih ljudi koji su uistinu puni razumijevanja i ljubavi i koji su stručni, oni mogu sve napraviti. Ja vjerujem da je kvaliteta njihovog života puno bolja kad se uključe u rad jedne ovakve udruge, pogotovo ako je ta udruga organizirana na način kako to radi Golubica. Ponosni smo na njih i s veseljem pratimo sve njihove rezultate. Grad ih podržava onoliko koliko možemo u sklopu redovitih financiranja projekata. Činit ćemo to i dalje i naravno da je svaki njihov uspjeh i naš uspjeh”, rekla je Mujkić prilikom svečanog otvorenja.

Napomenimo i to da Golubica zajedno s partnerima Gradom Vukovarom, Javnom ustanovom Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar provodi trogodišnji program Možemo i mi.

“Glavni dio provedbe programa su sportske aktivnosti osoba s intelektualnim oštećenjima. Jedna od tih aktivnosti je i kuglanje obzirom da naš partner Javna ustanova Sportski objekti Vukovar posjeduje kuglanu i na usluzi nam je. Morali smo smanjiti broj natjecatelja i postaviti kriterije tako da smo smanjili na četiri natjecatelja iz svake udruge i ustanove. Ono što je ključno, nama nije bitno samo natjecanje i rezultati, nama je bitno i da su oni zajedno, da se druže, da njihovi voditelji rade zajedno, razmjenjuju iskustva i da svi zajedno zapravo radimo maksimum u interesu tih osoba”, rekla je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar.

Sudionici na natjecanju bile su osobe s intelektualnim oštećenjem, koje dolaze iz dvanaest ukupno prijavljenih udruga i ustanova koje skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama na području Slavonije i Baranje, a najudaljenija udruga koja sudjeluje je Jaglac iz Orahovice.

Športska dvorana Borovo Naselje, u kojoj se održao turnir, višenamjenska je dvorana u Vukovaru, koja je nazvana po vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje, gdje se i nalazi. U sklopu nje je i mala dvorana za borilačke športove, te dvorana za kuglanje

Klaudija Klanjčić