Bratislava: Dva srebra i dvije bronce za hrvatske stolnotenisače s invaliditetom na prvenstvu u Slovačkoj

Već od 9. do 12. svibnja hrvatsku reprezentaciju očekuje nastup na otvorenom prvenstvu Slovenije u Laškom koji će biti najači međunarodni turnir ove sezone

Mirjana Lučić

U finalima pojedinačnih konkurencija na Otvorenom prvenstvu Slovačke u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje se održalo u Bratislavi od 3. do 6. svibnja, hrvatski su stolnotenisači i stolnotenisačice osvojili dva srebra i dvije bronce.

U finalu kategorije 6. muški Pavao Jozić osvojio je srebernu medalju izgubivši u finalu od Španjolca Alvara Valera s 0:3.

Tajlađanka Asayut Dararat bila je kobna za hrvatske paraolimpijke u kategoriji 3. prvo je u polufinalu savladala Helenu Dretar Karić s 3:1 tako da joj je pripala brončana medalja. U finalu Asayut Dararat bila je bolja od Anđele Mužinić s 3:1 te je Anđela osvojila srebernu medalju.

U polufinalu kategorije 10. žene naša paraolimpijka Mirjana Lučić izgubila je od Brazilke Costa Alexandre Brune s 0:3 te joj je pripala brončana medalja.

Već od 9. do 12. svibnja hrvatsku reprezentaciju očekuje nastup na otvorenom prvenstvu Slovenije u Laškom koji će biti najači međunarodni turnir ove sezone.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti