Slavonski Brod: Održan 1. Memorijal Danijela Vuića u boćanju za osobe s invaliditetom

Danijel Vuić bio je višestruki prvak i reprezentativac Hrvatske u BC3 kategoriji

 

Proteklog je vikenda u Slavonskom Brodu, u sklopu memorijala VRA Bljesak, održan je Memorijalni turnir u boćanju za osobe s invaliditetom u spomen na Danijela Vuića, igrača BK Dan iz Slavonskog Broda, koji je preminuo prije dvije godine. Danijel je bio višestruki prvak i reprezentativac Hrvatske u BC3 kategoriji.

Na turniru je nastupilo 37 igrača iz 7 klubova, a igralo se u tri natjecateljske kategorije – BC2, BC3 i BC4 – te u otvorenoj kategoriji.

U BC2 kategoriji igrači su bili podijeljeni u dvije grupe, a iz svake od njih najboljih dvoje se plasiralo u polufinale. U prvom polufinalu domaćica turnira, igračica BK Dan Dora Bašić nadvisila je juniorskog reprezentativca Iveka Svibovca, člana BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO iz Zagreba, dok je u drugom polufinalu mladi reprezentativac i juniorski viceprvak Europe Luka Wagner bio bolji od svog klupskog kolege i seniorskog reprezentativca Kristijana Trampuža (obojica su članovi BK OSI Pulac iz Rijeke).

U borbama za medalje gledali smo zaista uzbudljive utakmice, a obje su riješene tek u tie breaku – Luka je bio bolji od Dore, a Kristijan od Iveka.

U BC3 kategoriji nastupilo je samo troje natjecatelja, koji su međusobnim dvobojima odlučili o raspodjeli medalja. Najboljom se pokazala Samanta Lukšić iz BKOSIŽ Istrijana, drugi je bio njezin klupski kolega Draško Bartolić, dok je treće mjesto osvojio Alen Juretić iz BK OSI Pulac.

Zanimljivo je bilo i u BC4 kategoriji. Ovdje se također igralo u dvije grupe, a zatim polufinala i finala. U prvom polufinalu naša mlada reprezentativka i treća juniorka Europe Katarina Strunjak, članica BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO, iznenadila je seniorsku reprezentativku Melisu Osmanović iz BKOSIŽ Istrijana te se pojedom od 3:1 plasirala u finale. U finalu ju je pak čekala njena klupska kolegica, koja joj je usput i mama, Silvana Strunjak, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Srećka Lazara iz BK Varaždin.

U finalu je mama Silvana bila bolja od kćerke Katarine, dok je u utakmici za 3. mjesto Melisa bila bolja od Srećka.

Najviše igrača sudjelovalo je u otvorenoj kategoriji pa smo tu gledali i četvrtfinale prije polufinala i finala. U prvom polufinalu Lovro Jelavić iz BKI Nada iz Požege bio je uvjerljiv protiv Vladimira Jurasa iz BK Dan, dok je u drugom polufinalu Nikica Trbović iz BK OSI DDZ Željko Klepač -URIHO nadvisio svog klupskog kolegu Saldina Đulheru.

U finalu je Lovro bio uvjerljiv i protiv Nikice, dok je u utakmici za treće mjesto Saldin bio bolji od Vladimira.

Tomislav Bunjevac

 

Povezane vijesti